Spel

Skribent

Anders Eklöf

27 augusti 2020 | 10:00

"Street Fighter 5" och "PUBG" är månadens gratisspel på PS Plus

Slagsmål och "battle royale"-spel ingår i tjänsten Playstation Plus i september.
Varje månad bjuder Playstation på ett par gratisspel för sina betalande PS Plus-medlemmar, med ganska blandad kvalité på titlarna.
 
Under september är det spelen "Street Fighter V" och "PlayerUnknown' Battlegrounds" som gäller, vilket låter som en härlig månad för de som föredrar multiplayer. 
 
Vill du diskutera spel? Välkommen in i vår Facebook-grupp GameZine.
 
Fightingspelet "Street Fighter V" av Capcom släpptes redan 2016 och fick ganska goda betyg, men även en del kritik för sitt något sparsmakade innehåll.
 
Sedan dess har dock två nya utgåvor släppts i form av "Arcade Edition" och "Championship Edition", med nya lägen och karaktärer. Det verkar dock som att det är den första utgåvan som erbjuds här, så vill du ha alla karaktärer är det bara att hosta upp extra slantar. 
 
I "Street Fighter V" kan du kämpa i klassiska 1 mot 1-strider med tidlösa karaktärer som Ryu, Ken, Chun-Li, Cammy och Zangief. Personligen är jag peppad på att få testa det här, då det var längesedan jag satte mig in i ett fightingspel. 
 
 
"PlayerUnknown's Battlegrounds" (eller "PUBG", som det ofta förkortas) är något av en föregångare till ett av världens största spel idag, "Fortnite". Tillsammans med 99 andra spelare blir du lämnad på en ö, där det gäller att överleva längst med hjälp av vapen, fordon och annan utrustning. Dör du, är du ute ur spelet. 
 
 
De båda spelen blir tillgängliga att ladda ner gratis från och med den 1 september, fram till den 5 oktober. 
 
Playstation Plus är en betaltjänst som dels krävs för att spela multiplayer över nätet, men det ingår även några utvalda spel som går att ladda ner gratis varje månad. Senast ingick "Call of Duty: Modern Warfare 2" och "Fall Guys"
 
Vad tycker du om månadens PS Plus? 
| 27 augusti 2020 10:00 |