Serie

Skribent

Patrik Jonsson

14 april 2016 | 18:00

Välkommen på middag, kära TV-seriekaraktärer

Tänk om man fick chansen att bjuda några av sina favoritkaraktärer från diverse tv-serier på middag. Vilka skulle ni skicka inbjudningskorten till?
Dags att inte vara så där väldans seriös igen och istället bara låta tankarna och fantasin flöda iväg. Sådana här små "resor" kan nog behövas ibland, jag hoppas därför ni har lust att följa med på ännu en?

Ladda ner MovieZines nya app Flixit! Få förslag på film och tv-serier du kommer gilla.

Jag antar att åtminstone några av er därute någon gång har sett SVT:s tv-program "Gokväll"? Kanske inte världens hippaste och mest underhållande program, men jag tänkte det har ju sänts några år nu och ibland står ju bara TV:n på där i bakgrunden och vips så är det just "Gokväll"? Hursomhelst, i programmet har de en avdelning där en kändis sätts vid ett middagsbord där denne tilldelas chansen att bjuda några personer på en fiktiv middag. Grejen är att det får vara vilka personer som helst, döda som levande. Vi snackar alltså allt från Jesus via Leonardo da Vinci till John Lennon. Detta då med syfte att det ska leda till intressanta samtal, möten och händelser.

Jag hoppas ni förstår själva upplägget ty vi ska nu nämligen göra exakt samma sak, fast vi ska istället tilldela oss chansen att få bjuda in en bunt tv-seriekaraktärer! Här kan man gå till väga precis hur man vill. Det kan vara karaktärer som verkar vara oerhört trevliga, roliga, skrämmande eller som kort och gott verkar vara intressanta. Endast fantasin sätter gränsen. Jag har bestämt mig för att duka för fem. Nu ska jag dock sluta surra, det verkar nämligen som att gästerna är på väg in!

Dick Solomon ("3rd Rock From the Sun")


Large a73ec20197a175835e7ea874bb464120 middag 20dick 20solomon

Att få sätta mig ned och käka lite finkäk med en av de absolut roligaste karaktärerna jag vet vore definitivt inte fy skam! Med Dick Solomon vid bordet kan nog vad som helst hända och naturligtvis hoppas jag även på att just vad som helst händer. Karln är ju dessutom from outer space vilket onekligen borde öppna upp för en hel del spektakulära och bisarra konversationer. Det är alltid högst intressant att lyssna till hur en utomjording ser på oss jordlevande jeppar. Jag har mött min beskärda del av dem genom åren, helt sant, men old Dickie skulle ta priset. Detta är tveklöst en av de mest givna karaktärerna kring mitt ack så väldukade middagsbord.

Bobby Axelrod ("Billions")


Large a73ec20197a175835e7ea874bb464120 middag 20bobby 20axelrod 20copy

Nu är det så här att mina så kallade aktieaffärer inte har varit av den mer givande sorten den senaste tiden. Det har varit turbulenta tider och detta tillsammans med en del idiotiska val har gjort att min aktiedepå lyst avsevärt mer rött än grönt. Så kan vi inte ha det! Bästa sättet att råda bot på detta vore helt klart att bjuda in tradingproffset Bobby "Axe" Axelrod på lite hummer och skumpa. Tänk vilka ovärderliga tips han skulle kunna ge mig, och gärna några tveksamt insiderbaserade också. Japp, nöden har ingen lag! Vill karln dela med sig, vilket jag innerligt hoppas då hummern kostat skjortan, så tackar jag och tar emot. Jag skiter i moralen!

Al Swearengen ("Deadwood")
Nu ska det bli åka av, något annat vore helt otänkbart ifall denne whiskypimplande gamle saloonägare tittade förbi. Jag vet självklart riskerna, han kan ju helt sonika skjuta mig på fläcken ifall maten inte duger, men det tycker jag är en risk värd att ta. Farligt, farligt, men härligt, härligt. Nu kanske det skulle bli lite jobbigt för de andra gästerna då Swearengen inte är så mycket för vett och etikett. Det skulle förmodligen vrålas både ett och annat "Cocksucker!", men jag tror nog ändå de övriga skulle tycka det vore lite intressant. Han kunde till exempel berätta om hur det var att leva i en av de hårdaste västernstäderna genom tiderna, dessutom kunde han passa på att flika in om hur man på bästa sätt föder upp grisar!

Alexis Colby ("Dynasty")


Large a73ec20197a175835e7ea874bb464120 middag 20alexis

Lite kvinnlig fägring måste vi ju också ha kring denna ack så åtråvärda middagsbjudning. Jag tänkte länge bjuda in gamle J.R. Ewing, men bestämde mig för att bjuda in någon från en annan klassisk såpa. Valet föll, som ni ser, på den manipulerande, narcissistiska och känslokalla Alexis Colby. Om det inte var dramatik kring bordet redan innan så lär det ju bli en hel del av den varan då Alexis gör entré. Kanske passar hon på att vända mina kära middagsgäster mot varandra så allt slutar med tumult, krossade glas och kastade stolar? I detta fall skulle jag dock endast se detta som underhållning, så inte mig emot. Kör hårt Alexis, jag menar dessa herrar är ju ändå inte gjorda av glas!

Hannibal Lecter ("Hannibal")


Large a73ec20197a175835e7ea874bb464120 middag 20hannibal

Jamen självklart! Vi måste ju ha någon som kan plocka ihop menyn också. Jag vet det låter helt befängt men nu är detta min middagsbjudning och då väljer jag vilka gäster jag vill, okej? Sedan måste ni ju hålla med om att det onekligen skulle bli rätt spännande att försöka lista ut vad (eller kanske vem) vi verkligen äter? Underbart. Lite spänning runt bordet skadar aldrig och dessutom lär det bli tjusigt värre. Hannibal är ju inte endast en gedigen seriemördare och kannibal, han är ju en riktig fena på dukning och uppläggning också! En alldeles förtjusande matsnobb med andra ord och en sådan känner jag att jag verkligen skulle behöva. Hans "små" laster väljer jag helt sonika att bortse från. Du är så välkommen så, käre Hannibal!

Bonus!


Basil Fawlty & Manuel ("Fawlty Towers")
En liten bonus eller trevlig överraskning tycker jag hör middagsbjudningar till och jag kunde nog inte komma på en bättre. Jag tänkte nämligen att vi måste ju ha ett par som presenterar menyerna och serverar maten också. Vilka skulle då inte passa bättre än självaste Basil Fawlty och hans ständige vapendragare Manuel? Nä precis, sagt och gjort. Självklart får vi räkna med en hel del spill men det lär vi nog överleva. Jag menar vi har ju ändå redan självaste Hannibal Lecter vid bordet och överlever vi honom så överlever vi nog allt! 

Där är min middagsbjudning till ända, eller åtminstone verkar gästerna vara på plats. Ifall vi överlever får tiden utvisa. Jag vet inte med er andra, men åtminstone jag ser då med spänning fram mot denna...föreställning.

Nu är det givetvis så att jag tvingats utelämna hundratals härliga tillika potentiella gäster, tyvärr finns det ju dock inte stjärterum för alla. Jag önskar verkligen att jag kunde ha en sådan där jättesal i Valhalla att ha min bjudning i, så att i stort sett alla mina favoriter finge plats. Nu är det dock inte så, men jag känner mig ändå jäkligt nöjd med min lilla bordsättning!

Nu kommer vi dock till något riktigt intressant, hur skulle DIN middagsbjudning se ut? Vad skulle ni äta, vad skulle ni prata om och framförallt VILKA skulle DU bjuda? Nu måste ni självklart berätta, jag är idel öra och oerhört nyfiken?!
| 14 april 2016 18:00 |