SPEL

Skribent

David Grundström

17 augusti 2017 | 10:30

Vägra lyckopiller! Skräckspelet "We Happy Few" släpps nästa år

Överlevnads-skräckspelet "We Happy Few" ser ut att bli ett av nästa års höjdpunkter. Nu har vi fått en ny trailer och ett släppdatum!
Jag fick först upp ögonen för "We Happy Few" för cirka två år sedan då studion satte upp en kickstarter för spelet. Ett överlevnadsspel i staden Wellington där alla medborgare tvingas äta lyckopiller vid namnet "Joy". Du som spelare får välja en av tre karaktärer som slutar äta sin medicin och börjar se världen för vad det egentligen är, en dystopi.
 
Idag kan vi meddela att spelet till slut fått ett släppdatum, det blir den 13:e April nästa år som vi får undvika de extrema antideppresiva pillrena och undvika de vakter som försöker tvångsmata oss med dem.
 
Dessutom vet vi nu att spelet även kommer till Playstation 4, och inte bara PC samt Xbox som tidigare varit bekräftat.
 
Jag är väldigt peppad på det här spelet. "We Happy Few" har en väldigt tilltalande grafisk stil som påminner om spel som "Bioshock". Dessutom är jag väldigt nyfiken på ett skräckspel där det inte är monster eller zombier du flyr från, utan en totalitär stat. Greppet känns nytt och spännande!
 
Du kan se annonseringstrailern för "We Happy Few" här: 
 
 
Skräckspel är en genre som det går ganska bra för. Läste du att "Friday the 13'th: The Game" har sålt över 1.8 miljoner exemplar?
| 17 augusti 2017 10:30 |