SPEL

Skribent

David Grundström

3 augusti 2017 | 16:00

"Friday the 13th: The Game" säljer bra, får fysisk kopia

Spelet baserat på slasherserien "Friday the 13'th" har sålt över 1.8 miljoner exemplar, nu är en fysisk utgåva påväg till konsoler.
Tidigare har vi fått veta att Jason dödat över sex miljoner lägerledare i "Friday the 13th: The Game". I en intervju med GamesIndustry.biz har utvecklarna Gun Media nu berättat att de sålt över 1.8 miljoner exemplar av skräckspelet.
 
En siffra som överstigit alla förväntningar de haft. I intervjun berättar Wes Keltner, som är en av skaparna av spelet, att grovt underskattade hur populärt spelet skulle bli - med över 100 000 aktiva spelare dagen det släppte. Någonting som "smälte" deras servrar, och orsakade mycket problem för nyfikna spelare.
 
Nu spinner servarna mycket bättre, och spelet har hunnit öka i popularitet. Det vi väntar på nu är att spelet ska få ett enspelarläge som har blivit utlovat. Vad vi vet än så länge är att flerspelarläget, det som går att spela nu, befinner sig någonstans i akt 4 av en film. Lägerledarna vet att Jason är där och försöker försvara sig. Enspelarläget däremot, kommer börja i akt 1 - när de datorstyrda lägerledarna inte har någon aning.
 
Dessutom har vi fått veta att en fysisk release är påväg, för dig som vill ha spelet i din hylla. Det kommer kosta runt 40 amerikanska dollar och släpps till Playstation 4 och Xbox one den 13:e Oktober, som självfallet infaller på en fredag.
 
Har du hunnit spela "Friday The 13th: The Game" ännu? 
| 3 augusti 2017 16:00 |