Film

Skribent

Mats Karlsson

23 april 2012 | 21:01

Vägen fram till "The Avengers"

Nästan alla karaktärer i "The Avengers" har blivit presenterade med varsin film, men vilken av Marvelfilmerna har varit bäst?

Det har sannerligen varit en lång resa för "The Avengers". Redan 2005 började man planera för en kommande "The Avengers"-film och efter premiären av "Iron Man" 2008 blev det officiellt att man skulle göra filmen. Man har presenterat alla karaktärer med varsin historia på bio tidigare, och det är bara Hawkeye och Black Widow av superhjältarna i "The Avengers" som inte har fått en egen film tidigare.

Om vi tittar på hur alla Marvelfilmer har gått på box office och blivit mottagna av MovieZines läsare kan vi konstantera att "Iron Man" och "Iron Man 2" har lyckats bäst. Här är hela listan:

"The Incredible Hulk" (2008) - Adrenalin är det minsta man kan säga om "The Incredible Hulk" som bjuder på en riktig monsterfight men kanske missar målet med resten av filmen. (Daniel S Ogalde)Filmen blev inte den succé som Marvel hade hoppats på och spelade "endast" in 263 miljoner dollar. Medelbetyg av MovieZines läsare: 2.76 av 5.

"Iron Man" (2008) - En njutbar Marvel-film som lyfts av sköna Robert Downey Jr, men den utlovade nördgasmen uteblir. (Alexander Dunerfors)Desto bättre gick det för den mer okända karaktären Iron Man som drog in 585 miljoner dollar. Medelbetyg av MovieZines läsare: 3.38 av 5.

"Iron Man 2" (2010) - Robert Downey Jr tar på sig robotdräkten igen och det blir adrenalinfylld action och vitsiga sarkasmer fast i större upplaga. (Andreas Samuelson)Marvel lyckades dock förbättra det fina resultatet från första filmen och intäktsresultatet slutade på 623 miljoner dollar. Medelbetyg av MovieZines läsare: 3.04 av 5.

"Thor" (2011) - Det är en klassisk serietidningsrulle med storslagna effekter, utstuderade monster, lite humor och en lagom söt kärlekshistoria. (Andreas Samuelson)Även fornnordiska guden Thor gjorde stor succé på biograferna och spelade in 449 miljoner dollar. Medelbetyg av MovieZines läsare: 3.00 av 5.

"Captain America: The First Avenger" (2011) - En kul, spännande och fräsch serietidningsrulle som faktiskt funkar som den popcornunderhållning den utger sig för att vara. (Andreas Samuelson)Den sista filmen innan "The Avengers" lyckades också bra på biograferna och drog in 368 miljoner dollar. Medelbetyg av MovieZines läsare: 3.00 av 5.

Håller du med om betygen? Har "Iron Man" varit den bästa Marvelfilmen av ovanstående filmer eller är någon annan din vinnare? Gå in och betygsätt alla filmer och börja ladda inför biopremiären på fredag!

| 23 april 2012 21:01 |