Film

Skribent

Anton Skoglar

12 juli 2020 | 15:00

Allt du behöver veta inför "Wonder Woman 1984"

Vilken väg väljer DC att ta med uppföljaren ”Wonder Woman 1984”? Vi tittar framåt och gräver i det som är nästa inslag i DCEU.
Biograferna öppnar sakta men säkert upp igen och det är dags att börja blicka framåt mot kommande filmer. En bit kvar är det dock till den film vi ska prata om nu, nämligen ”Wonder Woman 1984”, som ha premiär i Sverige den andra oktober. Men vad vet vi egentligen om ”Wonder Woman 1984”?
 

Patty Jenkins är tillbaka

 
Regissören bakom ”Wonder Woman” återvänder för uppföljaren vilket borde glädja många då ”Wonder Woman” uppskattades av såväl kritiker som fans. Jenkins hjärta och själ lyste starkt genom den första filmen, något som bådar gott inför uppföljaren. Gal Gadot återvänder även hon efter alla hyllningar för sina prestationer i DCEU som Diana Prince/Wonder Woman. Jenkins + Gadot är en bra start bara det. Lägg där till skådespelare som Pedro Pascal, Kristen Wiig samt Connie Nielsen och Robin Wright som även de återvänder till sina roller. Plus ytterligare en karaktär som verkar vara tillbaka…
 

Steve Trevor… lever?

 
Trailern försöker inte göra en hemlighet av att Chris Pine återigen gestaltar Dianas kärleksintresse från den första filmen. Så vad hände egentligen med honom i slutet av ”Wonder Woman”? Överlevde han explosionen? Har han blivit återupplivad av någon? Har tidsresor något med saken att göra? Pine själv beskriver sin roll i filmen som en gladare och mer lättsam Steve Trevor som blir mer av side-kick till Diana:
 
- Jag är som Holmes till hennes Watson, säger Pine till Explore Entertainment
 
 

En ny Diana Prince

 
Om första filmen var en coming-of-age-historia för Diana så menar Gadot att uppföljaren kommer vara något annat. I en intervju med Syfy säger Gadot att "Diana har utvecklats. Hon har mognat och är mycket klokare. Men hon är väldigt ensam".
 
Gadot pratar om att Diana har förlorat många av sina vänner från krigstiden men har på sätt och vis anpassat sig till det livet.
 

Härligt färgsprakande 80-talsvibbar

 
Precis som titeln avslöjar verkar filmen utspela sig under mitten av 1980-talet. Med tanke på hur färgsprakande den första filmen var så känns detta som en match made in heaven. Starka färger, fulla köpcentrum, kostymer med enorma axelvaddar! Om vi tittar på plott så skulle kalla kriget kanske kunna spela en roll på något sätt? Kanske att Pedro Pascals skurk (?) Maxwell Lord vill förstöra internationella relationer? 
 

Två skurkar?

 
Pedro Pascal gestaltar alltså Maxwell Lord, en charmig och vältalig multimiljonär med telepatiska krafter som han utnyttjar för att övertala folk. Huruvida hans telepatiska krafter skildras i ”Wonder Woman 1984” återstår att se. I trailern ser vi honom ofta på en tv-skärm, en plattform som Lord förmodligen utnyttjar för sina planer.
 
Large a16be0d40943582928c671c7abf8cfdb barbra minervia ww84
 
De andra skurken är Cheetah, eller Barbara Ann Minerva som hon heter egentligen, och spelas av Kristen Wiig. Barbara Ann är en arkeolog i serierna så med tanke på att Diana jobbar på ett museum i ”Wonder Woman” kommer deras relation vara av den vänligare sorten. Åtminstone till en början. Jenkins beskriver Wiigs gestaltning av Barbara Ann till IGN Nordic som en ”rolig vän som är snäll och intressant” men som också har mörkare sidor inom sig. Är detta månne Barbara Anns origin story om hur hon blir Cheetah?
 

Tid spelar en viktig roll?

 
Klockor återkommer flera gånger under trailern så tid kan spela stor roll i ”Wonder Woman 1984”. Steve Trevor ser dessutom inte ut att ha åldrats en dag sedan han och Diana sågs senast. Deras sista möte var i slutet av första världskriget så Steve borde vara åtminstone 85–90 år gammal, minst! Lutar mer och mer mot tidsresor-teorin…
 
 

Golden Eagle-armor

 
I slutet av trailern får vi se Diana rocka sin klassiska gulddräkt från serierna och som Gal Gadot bär upp den! Bland de läckraste superhjältekostymer vi har fått på den vita duken. Dräkten som blivit synonym med krig för Diana antyder möjligtvis att vi kommer få se något storslaget.
 
 
Oavsett vad filmen kommer handla om kan vi förvänta oss en film som står på egna ben. Mycket har spekulerats kring hur filmen ska passa in i DC:s filmuniversum men Jenkins själv betonar att hon vill fokusera på Dianas historia. Lägg till lite bad-ass amazonkrigare, en explosion av färger, lite sköna 80-tals vibbar så har vi något riktigt härligt att se framemot i höst. Och hur coolt är det inte när Diana använder sitt lasso för att svinga sig i blixtarna!
 
"Wonder Woman 1984" anländer på bio i oktober. Hur är era förväntningar?
| 12 juli 2020 15:00 |