Film

Skribent

Hannes Kinnunen

22 december 2012 | 22:01

Vad vi vet om "Hobbit: Smaugs ödemark"

Nu har första delen i Peter Jacksons "Hobbit"-trilogi haft biopremiär och vi kan vända oss mot nästa del i filmserien. Nästa december är det dags igen, för uppföljaren "Hobbit: Smaugs ödemark". Men vad vet vi om filmen redan idag?

Som vi redan vet så har Peter Jackson delat upp filmerna som först var planerade att vara två filmer till tre filmer, detta beslut fick vi reda på i sommras. Första trailern till "Hobbit: En oväntad resa" debuterade på internet julen 2011 där vi fick se flera scener med Gandalf vandrandes omkring i ett övergivet och mörkt slott var han till slut hamnade i närkamp med Thrain, mer om vem det är sparar vi till filmen.

Dessa scener fick vi inte se i första delen av "Hobbit" vilket alltså måste betyda att dessa scener blev uppskjutna till andra delen.

Vi vet också att Mikael Persbrandts scener som Beorn blev bortklippta från första filmen för att istället ta vid i andra filmen. Peter Jackson pratade ut lite med Aftonbladet angående att arbeta med Persbrandt och hyllade vår svenske skådespelare enormt.

Tydligen kommer Bilbo och hans följeslag att anlända till draken Smaug redan I den andra filmen vilket vi fått se på den här bilden där Martin Freeman som Bilbo befinner sig inne I Erebors guldtäckta salar, mystiskt nog också med ringen på sitt finger.

Här är en drös med bilder från "Hobbit: Smaugs ödemark" som ger oss mersmak på vad vi kan förvänta oss.

"Hobbit: Smaugs ödemark" har biopremiär landet runt den 13:e december 2013.

| 22 december 2012 22:01 |