EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Kardelo

7 maj 2016 | 18:00

Bryan Singers ”20.000 Leagues Under the Sea” blir futuristisk sci-fi

Äventyr. Action. Coming-of-age. Det är nyckelorden när Bryan Singer nytolkar Jules Vernes 146 år gamla äventyrsroman.
Från massförstörande mutanter till en världsomsegling under havet: under en pressträff för "X-Men: Apocalypse" i London bekräftade Bryan Singer för MovieZine att ”20.000 Leagues Under the Sea” blir hans nästa film.

- Inget är någonsin hugget i sten förrän man står på inspelningen och säger ”Action”. Men det är den jag fokuserar på mest just nu.

- Det är en fantastisk historia och en fantastisk tolkning. Vi hämtar allt direkt ur Jules Vernes bok, men jag har också lagt till karaktärer och drama som inte nödvändigtvis fanns i Vernes version, men som jag tror att publiken kommer dras till, säger Singer.Jules Vernes roman från 1870 har klarat tidens test. Historien om de tre männen som hamnar på djuphavsäventyr i ubåten Nautilus med kapten Nemo fascinerar än idag. Men den senaste stora filmatiseringen har mer än 60 år på nacken, så regissören hoppas fånga en ny generation:

- I slutändan är det en coming-of-age-berättelse. Det är så jag ser på den. Ja, den har massor med äventyr och action, under havet, på havet. Filmen blir också väldigt futuristisk. Det är mer av en science fiction-film än en historisk film. Den utspelar sig år 1870, men redan på sidan 27 är man i en science fiction-värld, berättar Singer.

- Eftersom själva hjärtat här är en coming-of-age-berättelse, påverkar den mig mer emotionellt nu när jag själv har en son. Det gör att jag ser på filmen på ett helt nytt sätt.

Singers ”X-Men: Apocalypse” får biopremiär 18 maj. "20.000 Leagues Under the Sea" ska enligt tidigare rapporter börja spelas in i höst.
| 7 maj 2016 18:00 |