Film

Skribent

Alexander Dunerfors

6 november 2012 | 22:01

Vad var grejen med James Bonds gayflört?

Manusförfattaren John Logan talar ut om repliken som satte fart på "Skyfall"-fansens fantasi. Varning för spoilers om du ännu inte sett "Skyfall"!

I den minnesvärda scenen där Bond (Daniel Craig) möter skurken Silva (Javier Bardem) första gången, har det smugit sig in en replik som får fansen att undra om kvinnotjusaren spelat för båda lagen förr i tiden...

Medan Silva knäpper upp Bonds skjorta och kommer med vad som bara kan tolkas som skamliga förslag, kontrar 007 med att svara: "Vad får dig att tro att det är första gången?"

Hollywood Reporter bad manusförfattaren John Logan utveckla:

- En del påstår att det är för att jag själv är homosexuell, men så är inte fallet. Sam Mendes och jag diskuterade detta. Det finns så många sätt att leka en katt-och-råtta-lek med Bond och reta honom. Vi tänkte att vad som verkligen skulle göra publiken obekväm och skrämma Bond är sexuella anspelningar. Att spela det homoerotiska kortet som på något sätt alltid funnits där undermedvetet, i scener mot Scaramanga eller Dr. No. Vi bestämde oss för att köra på det, och ha kul med det.

Blev vi något klokare på det svaret? Kanske kan kommande film utveckla det här med agentens hemliga sexuella erfarenheter... Logan är klar för att skriva de två kommande Bondfilmerna. Daniel Craig har tidigare förnekat ryktet om att de kommer att följa en gemensam story.

"Bond 24" förväntas ha premiär hösten 2014 som tidigast.

| 6 november 2012 22:01 |