Klipp

Skribent

Viktor Jerner

20 maj 2016 | 14:00

Vad var det som hände efter eftertexterna i "X-Men: Apocalypse"?

Kan det vara en ledtråd som rör "Wolverine 3"?
Likt de flesta andra filmer som på något vis har med Marvel att göra bjöds det på en spännande liten extrascen efter eftertexterna i Bryan Singers bioaktuella "X-Men: Apocalypse". Oftast är det väldigt tydligt vilken film det är som man får ett litet smakprov ifrån eller inför, men den här gången är det mer gåtfullt. Skulle det eventuellt kunna ha något med James Mangolds kommande "Wolverine 3" att göra?

SPOILERVARNING för er som inte har sett "X-Men: Apocalypse"!

Scenen visar hur en kostymklädd man kommer till Stykers snöbeklädda bas efter Wolverine fullkomligt har gått loss och flytt. Han tar ett provrör med Wolverines blod och lägger ner det i en väska som redan innehåller ett antal andra provrör med vätskor i olika färger. När han stänger väskan ser vi att det står "Essex Corp" på den, och det är just där vi får den mest betydande ledtråden.

Företagsnamnet Essex Corp hintar nämligen åt karaktären Nathaniel Essex, mer känd som den enormt kraftfulla superskurken Mister Sinister som Apocalypse (Oscar Isaac) hjälpte till att skapa i serierna. Så här ser han ut:Mister Sinister skulle kunna visa sig bli en sorts Thanos eller Darkseid i X-Men-universumet och dyka upp i flera kommande filmer som en övergripande, sammanhållande kraft. Kanske får vi se honom i "Deadpool 2"? Kanske i "Gambit"? Mest sannolikt är nog att han blir en betydande del av James Mangolds "Wolverine 3" då det är just i Wolverine- och "Weapon X"-kontexten han presenteras här. 

Nathaniel Essex var till en början en vetenskapsman inriktad på genetik, så eventuellt skulle det kunna vara han som den brittiska teaterskådespelaren Richard E. Grant ska gestalta. Han blev nyligen rollsatt som en mystisk "ondskefull forskare". Det skulle givetvis kunna vara någon helt annan, men det finns onekligen en chans. 

Kolla in mer om Mister Sinister och andra "påskägg" i klippet nedan från Flicks and the City


Ser ni fram emot James Mangolds "Wolverine 3"? 
| 20 maj 2016 14:00 |