Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 mars 2018 | 16:15

Vad tycker du om de nya häx-systrarna i "Förhäxad"-rebooten?

Kultserien "Förhäxad" får nytt liv i form av en reboot hos CW, och nu har de tre viktigaste rollerna tillsatts - tyck till om de nya häx-systrarna nedan!
Originalserien "Förhäxad" rullade på tv mellan 1998-2006 och har sedan dess fått något av en kultstatus. Inledningsvis fick vi följa systrarna Prue (Shannen Doherty), Phoebe (Alyssa Milano) och Piper (Holly Marie Combs) - men efter några säsonger lämnade Prue över sin magiska roll till halvsystern Paige (Rose McGowan). Nu, 12 år senare, har det alltså blivit dags för en reboot av serien.
 
 
Holly Marie Combs har i en tweet uttryckt sitt missnöje över CW:s beslut att göra en reboot av "Förhäxad" - då hon menar att de åker snålskjuts på det hårda arbetet de lade ned på originalserien under åtta års tid. I den senaste tidens reboot-våg bland de amerikanska storkanalerna har Combs fått en hel del medhåll i sin kritik.
 
Oavsett vilket har CW ändå valt att gå vidare med en beställning av ett pilotavsnitt från den nya "Förhäxad"-serien, som därför har tillsatt tre nya häx-systrar i de nygamla rollerna.
 
Personligen gillar jag verkligen CW:s "Riverdale" och "Crazy Ex-Girlfriend" - så det kan definitivt vara värt att ge den nya häx-serien en chans... även om jag kan hålla med Combs om att de lika gärna hade kunnat göra en helt ny serie om häxor, utan att för den delen kalla den för "Förhäxad" och åka snålskjuts på tidigare framgångar.
 
 
TVLine rapporterade under natten att Madeleine Mantock ("The Tomorrow People", "Into the Badlands") har knipit rollen som den sista systern Macy. Hennes karaktär ska vara en supersmart genetiker, som blir oerhört chockad när hon upptäcker att den övernaturliga världen faktiskt existerar. Sedan tidigare har Melonie Diaz ("Room 104") redan varit klar som Macys lesbiska syster Mel - och Sarah Jeffrey ("Shades of Blue") som college-systern Madison. Den nya trion är med andra ord nu komplett!
 
Vad tycker du om valet av skådespelerskor - hade du hellre sett några andra i rollerna? Vad tycker du om Holly Marie Combs kritik? Kommentera gärna nedan!
| 6 mars 2018 16:15 |