Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

9 juni 2016 | 16:30

Vad säger titlarna på kommande "Thrones"-avsnitt om handlingen?

Säsongsfinalen blir det längsta avsnittet hittills och med hjälp av namnen på kommande avsnitt spekulerar vi om vad resten av säsong 6 bjuder på!
Vi är verkligen inne på sluttampen av säsong 6, med endast tre avsnitt kvar och insatserna börjar trappas upp rejält. Ovanpå denna spänning har HBO kungjort att säsongsfinalen blir det längsta avsnittet hittills, på hela 69 minuter. Det slår både "Valar Morghulis" och "The Children".

Att döma av avsnittens titlar kan vi bygga teorier om vad som komma skall, så om du inte är ikapp - eller inte vill blicka framåt med The Three-Eyed Raven - sluta läs nu. Men nog för att det kan bli episkt!Avsnitt 8: "No One"


En av de stora chockerna (och en stor cliffhanger) var att Arya blev knivstucken och hoppade ner i en å. Frågan alla ställer sig är om hon kommer att dö, men med tanke på hur mycket som har investerats i hennes storyline och inte minst ledtråden att nästa avsnitt heter "No One", gör oss alla ganska trygga i att det går bra för henne. Om det ens var hon vi såg? Man vet aldrig med de där Faceless Men. Hur som helst, i "Blood of my Blood" flydde Arya sekten när hon inte kunde utföra de omoraliska handlingarna och i förra avsnittet "The Broken Man" blir hon utsatt för mordförsök. Om handlingen håller samma takt bör Aryas kapitel med The Faceless Men vara avklarat innan säsongen är över.Avsnitt 9: "Battle of the Bastards"


Det samma gäller för Winterfell. Efter nästa veckas "No One" kommer nämligen ett avsnitt kallat "Battle of the Bastards", vilket inte kan hänvisa till några andra än Ramsay Bolton/Snow och Jon Snow i slaget om Winterfell, som Jon och Sansa just nu drar ihop en armé inför. Rickons liv står som insats - en av de få, sista överlevande Stark-barnen. Då skaparna har utlovat seriens mest episka strid hittills i säsong 6, verkar detta vara rätt plats för en sådan, där familjerna visar sina lojaliteter och Norden har möjlighet att enas återigen för att rusta sig mot hotet från norr: The Whitewalkers zombie-apokalyps.Säsongsfinal: "The Winds of Winter"


Slutligen kommer vi till den långa säsongsfinalen, som har fått namnet efter George R.R Martins ännu osläppta uppföljare på bokförlagan: "The Winds of Winter". Titeln är inte lika avslöjande som de andra, vilket lämnar utrymme för spekulationer. Vad vi vet är att Daenerys har vunnit över Dothraki-folket på sin sida och rör sig nu mot Westeros med sina tre drakar för att ta tronen. Samtidigt drar sig The Whitewalkers närmare Muren för var dag och enligt Jon Snow har folket inte en chans om inte Westeros slutar bråka med varandra och istället allierar sig mot det verkliga hotet. Slutligen: är det en ledtråd i sig att den maffiga säsongsfinalen på vad som utlovas vara den mäktigaste säsongen hittills, regisseras av Miguel Sapochnik, mannen bakom förra säsongens episka avslut "Hardhome", där män slogs mot de odöda i norr? Betyder det att Muren intas snarare än väntat? Att kalla det "Winds of Winter" är i så fall en klar underdrift - snarare en vinter-STORM om vi minns det förra slaget rätt!

Min prognos blir således...


...att Arya överlever och tar sig till Westeros där hon ska hämnas alla på sin lista, samtidigt som seriens mest episka fight äger rum på Winterfell där hjärtevärmande hjälp kommer till Starks undsättning á la "Konungens Återkomst". Rickon visar att han går för något eftersom han lämpligt nog är på Winterfell och inte har bidragit med något på sex säsonger. Arya eller Bran har möjlighet att dyka upp eftersom de är klara med sina andra kapitel för tillfället. Oavsett var någonstans, lyckas Arya mörda Walder Frey.

Eftersom det vore ett stort anti-klimax om hela Westeros körs över av Whitewalkers och deras enda hopp är att ena Norden för att vinna, vinner Starks tillbaka Winterfell och Ramsay är ute ur leken. Vad som händer i Kings Landing lämnas förmodligen som en cliffhanger till nästa säsong och Arya påbörjar en resa dit för att kryssa av Cersei från listan. Finalen avslutas med att vi ser Danny gå i land med något geni-smil på läpparna, redo att slåss i säsong 7.

Detta är förstås bara spekulationer, men precis som att spela på bingo är det väl någonting nervkittlande i att försöka förutspå vad HBO har i kikaren? Då Arya är min absoluta favorit-karaktär är jag mer än pepp på att återse serien på måndag, men till dess: låt höra vad ni nörd-kamrater tror!

Kippa in med era förutsägelser! Vad ser du i eldarna, vad kommer att hända?
| 9 juni 2016 16:30 |