Serie

Skribent

MovieZine

13 januari 2023 | 06:00

Vad har "Titanic", "Chernobyl" och "The Last of Us" gemensamt?

"Alla visstSerieskaparen Craig Mazin om hur man skildrar en katastrof.
Att göra tv-serie på en känd förlaga, vare sig det handlar om ett populärt tv-spel eller välkända historiska händelser, kommer med sina utmaningar. Hur gör man upplevelsen spännande och intressant även för en tittare som redan vet vad som ska hända?
 
Manusförfattaren Craig Mazin berättar för MovieZine hur han hittade sin lösning inför tv-serierna "Chernobyl" och den kommande "The Last of Us", som får svensk streamingpremiär på måndag.
 
- Det var en utmaning med "Chernobyl" som jag länge kämpade med. Hur presenterar man denna händelse utan att man väntar sig att publiken ska bli överraskade? Jag kom fram till att det är bara att inleda med det.
 
- Vi gör ett rätt bra jobb med att inte ta för lång tid på oss. Det du vet ska hända måste hända snart. Vi gillar att ligga ett steg före publiken så mycket vi kan, men... Det jag vet om "The Last of Us" är att resan är viktigare än något annat. När man filmatiserar något populärt så kommer en stor del av publiken redan veta vad som ska hända. När du såg "Titanic" visste du väl att båten skulle sjunka?
 
Se mer i klippet nedan.
 
 
"The Last of Us" får premiär på HBO Max den 16 januari.
| 13 januari 2023 06:00 |