Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 mars 2017 | 09:30

Vad händer med "Terminator 6"?

”Hasta la vista” eller ”I’ll be back”? En del motstridiga rapporter har släppts på sistone. Här är det senaste kring filmseriens framtid.
Sällan har en filmserie blivit så misshandlad som "Terminator". Först två fantastiska filmer av James Cameron, sedan tre misslyckade försök att upprepa framgången. 2015 kom den senaste, "Terminator Genisys", som föga förvånande blev en besvikelse. Sedan dess har producenterna klurat på vad de ska göra av sin stackars cyborg.

För han kommer tillbaka, den saken är säker. Som varumärke är Terminator för starkt för att skrotas. Och som ett fan ser jag fortfarande potential i mytologin som Cameron skapade, så länge någon sköter det med respekt.

Den senaste tiden har det florerat en del nya rapporter kring fllmseriens framtid. Låt oss reda ut vad som blivit sagt.James Cameron vill göra en sista film


Den 20 januari kunde vi läsa att James Cameron vill producera en sjätte Terminator-film. Deadline skrev om hans planer att knyta ihop säcken och avsluta filmserien på ett tillfredsställande sätt.

Rättigheterna till Terminator går tillbaka till James Cameron år 2019, varpå han kan göra vad han vill med filmserien. Han kan leasa ut rättigheterna på nytt, eller döda sin framtidsrobot en gång för alla."Terminator är skrotad"


Den 18 mars skrev New York Daily News att det är över. Snart 70-årige Arnold Schwarzenegger kommer inte tillbaka i huvudrollen, Emilia Clarke har gjort sitt som Sarah Connor, och den planerade uppföljaren till "Terminator Genisys" är ett minne blott.

- Filmen skulle väcka ett nytt intresse för filmserien. Men kritikerna gillade den inte, och producenterna tappade suget att göra mer. Även om filmen spelade in mycket pengar, säger en källa till tidningen.

"Genisys" producerades av Skydance, Annapurna och Paramount, och ska ha gjort 300 miljoner i vinst.


Producenten David Ellison.

"Vi har något stort att berätta"


Igår, den 21 mars, publicerade Collider en ny intervju med Skydance-chefen David Ellison. Han lovar nu alla Terminator-fans en ljus framtid:

- Jag kan berätta att vi har löst franchisens framtid, och tro mig, det ser ljust ut. Den kommer gå i linje med vad fansen velat ha sedan "T2". Vi har något otroligt spännande att berätta under året.Det är som sagt bråttom om Skydance vill fortsätta förvalta ”Terminator” med en ny film, tv-serie eller annat. Om allt annat skiter sig får ju Cameron tillbaks rättigheterna om bara två år. På ett eller annat sätt lär Terminator komma tillbaka. Med eller utan Arnie.


Vad tror ni om Terminators "ljusa" framtid? Kan filmserien fortsätta även utan Schwarzenegger? Kommentera nedan.
| 22 mars 2017 09:30 |