Film

Skribent

Andreas Samuelson

18 juli 2014 | 18:00

Vad hände med filmparen?

Hur gick det sen för Harry och Sally, och andra älskade filmpar? Vi tar en titt på 10 filmromanser vi växte upp med och vad som hände efter sluttexterna.
Baby och Johnny, Harry och Sally… Vi har alla våra favoriter bland paren i de romantiska filmklassikerna. Men vad hände efteråt? Efter den där passionerade slutkyssen och löftet om att älska varann för evigt. MovieZine har svaret – här är fortsättningarna på några av de mest kända filmromanserna.

När Harry mötte Sally


Vad hände sist: Efter att ha riskerat sin vänskap med samlag så möts de två – båda ensamma – på nyårsafton och återförenas i en passionerad kyss, varpå de gifter sig i senare stadie.

Vad hände sen: Ständiga gräl och konflikter gör att paret skiljer sig och återförenas otaliga gånger. Slutligen blir neurotiska Sally åldersnojig och blir beroende av botox medan Harry blir gubbsjuk och börjar dejta en collegestudent.

Regissören Rob Reiner och Billy Crystal har gjort en egen version av vad som kan ha hänt efter det - se klippet på Youtube.

Pretty WomanVad hände sist: Miljonären Edward rusar ut ur sin vita limousine för att hindra prostituerade Vivian från att söka lyckan i San Francisco. Sen hånglar de på en brandstege.

Vad hände sen: Vivian anammar rollen som trofé och vältrar sig i lyx. När hon närmar sig 40-strecket inser Edward att Vivian inte är lika het och fräsch längre. Han börjar ligga runt, hon gör detsamma och de lever bittert ihop för att undvika en dyr skilsmässa. Hon medverkar i en dokusåpa om hemmafruar i Beverly Hills där hon spenderar mesta tiden i sitt bubbelbad. Edward avlider av en hjärtattack efter en livslång whiskey- och cigarrdiet.

Notting HillVad hände sist: Efter att brittiska, eviga ungkarlen Will förklarat sin kärlek för amerikanska Hollywoodstjärnan Anna på en presskonferens så avverkas giftermål, graviditet och mys på bänk i London-park.

Vad hände sen: Anna fortsätter en framgångsrik skådespelarkarriär i London. Will blir uttråkad och ertappas med en prostituerad. Anna tar barnen med sig till USA och vinner en Oscar.

Fyra bröllop & en begravningVad hände sist: Efter att brittiska, eviga ungkarlen Charles förklarat sin kärlek för amerikanska Carrie i regnet och så avverkas inget giftermål, graviditet och allmänt fotomontagemys.

Vad hände sen: Carrie fortsätter en framgångsrik karriär i London. Charles blir uttråkad och ertappas med en prostituerad. Carrie tar barnen med sig till USA och vinner på lotto.

Dirty DancingVad hände sist: Dansinstruktören Johnny påpekar för Babys pappa att ingen sätter henne i ett hörn. Sen är det fest med 80-talsmusik, dans och det där häftiga lyftet.

Vad hände sen: Baby pluggar på college, blir politisk aktivist och abortförespråkare. Johnny blir musikalstjärna och kommer ut som homosexuell.

She’s All ThatVad hände sist: Uppsnyggade, lurade nörden Laney förlåter sportfånen Zack, som rundar av med en charmig striptease på studentavslutningen.

Vad hände sen: Zacks studier på annan ort tar kål på förhållandet. Laney lägger sina collegepengar på ögonlaser för att en gång för alla slippa sina brillor, hamnar på gatan och blir en genuint plågad konstnär vars verk når kultstatus. Zack spelar fotboll.

Livet från den ljusa sidanVad hände sist: Den otrevliga som ingen annan författaren Melvin hånglar efter mycket om och men upp ensamstående mamman och servitrisen Carol på en gata innan de går och köper nybakta bullar.

Vad hände sen: Melvin har fortfarande svårt att kontrollera sitt temperament och Carol får nog när han kastar ner hennes sons högljudda leksaker i sopnedkastet. Hon kastar ut honom varpå han försöker locka tillbaka henne genom att skriva barnböcker. De går varken hem hos Carol eller läsare.

Jerry MaguireVad hände sist: Jerry säger ”You complete me”. Dorothy svarar ”You had me at hello”. Ridå.

Vad hände sen: Jerry blir med sitt nya liv troende och värvas till en mystisk sekt som tror på utomjordingar och människors odödlighet. När Jerry börjar hoppa i vardagsrumssoffan så tar Dorothy pick och pack och flyr till annan ort. Sonen Ray växer upp till baseballstjärna och försörjer familjen.

Sömnlös i SeattleVad hände sist: Änklingen Sam och romantikern Annie möts för första gången högst upp i Empire State Building på Alla hjärtans dag och tar hissen ner tillsammans.

Vad hände sen: De tar en fika och inser att de inte har någonting gemensamt. Alls.

Fucking ÅmålVad hände sist: Elin och Agnes kommer bokstavligen ut – från en skoltoalett och ”går hem och knullar”. Fast först lite chokladmjölk.

Vad hände sen: Efter examen så flyttar paret äntligen till Stockholm där Agnes blir framgångsrik journalist. Elin försöker sig på en modellkarriär men tvingas börja jobba som taxichaufför och blir ökänd för att tvinga alla passagerare att lyssna på Foreigners ”I Wanna Know What Love Is”. Agnes fixar så småningom ett jobb åt Elin på en PR-firma där hennes buffliga stil tar henne långt i branschen.

En annan möjlighet om fortsättningen:


| 18 juli 2014 18:00 |