Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 juni 2016 | 19:30

Vad gick snett med "Terror på Elm Street"-remaken?

Robert Englund har en teori om varför skräckfilmen floppade.
Remakes på klassiska skräckfilmer är sällan en bra idé. ”Terror på Elm Street” från 2010 bekräftade bara alla förutfattade meningar man kan ha om nyinspelningar. Samuel Bayers film blev ingen jättesuccé på bio och sågades av både kritiker och fans.

Robert Englund, som spelade mardrömsmördaren Freddy Krueger i totalt åtta filmer, har en teori om vad som gick fel. Han uttalade sig om remaken under Comic Con i Belfast, och skyller på att ungdomarna i filmen aldrig fångade publikens sympatier:

- Man ser aldrig människorna lyckliga och ofördärvade. Man måste få se före och efter, för att få en känslomässig koppling till barnen. De är praktiskt taget zombies från första början eftersom de plågas av Freddy, och det tycker jag var en missberäkning. 

Trots det skulle han gärna bli inbjuden till en ny ”Elm Street”-film, åtminstone för en kul cameoroll:

- Jag skulle gärna spela en grälsjuk gammal professor, eller killen i terapigruppen som inte tror på mardrömmarna. Det skulle vara roligt för publiken, säger Robert Englund.

Den senaste ”Terror på Elm Street” med Jackie Earle Haley, Rooney Mara och Kellan Lutz spelade in 115 miljoner dollar världen över. Biopublikens snittbetyg ligger på 2,5 av 5 på MovieZine och 5,2 av 10 på IMDB.


Kanske kan nästa reboot ställa saker tillrätta?
| 5 juni 2016 19:30 |