Film

Skribent

Alexander Dunerfors

10 mars 2016 | 12:00

Den otäcka versionen av ”Terror på Elm Street” som vi aldrig fick se

Att mörda oskyldiga barn gick inte hem hos New Line.
2010 års remake av ”Terror på Elm Street” kunde ha blivit en helt annan film. Bättre? Avgör själv.

Franska regissörerna Alexandre Bustillo och Julien Maury, som hade första tjing på projektet, berättar i en intervju om hur deras plan för Freddy Krueger skilde sig från allt vi tidigare sett:

- Vår syn på en bra remake är att göra samma tema med en ny vision. Vi ville använda det faktum att Krueger förgrep sig på barn. Idén var att göra en slags twistad ”Goonies” där barn blev förföljda. Det hade varit fantastiskt om remaken bytte ut originalets tonåringar mot riktiga barn. 

- Dessutom är det i barndomen som vi är verkligt rädda för mardrömmar, när man inte kan se skillnad på verklighet och dröm, säger regissörerna till Bloody Disgusting.

Det är en djärv idé som tyvärr inte gick hem hos New Line. Alexandre Bustillo och Julien Maury fick istället användning av några av sina idéer i franska rysaren ”Among the Living” från 2014. Medan studion valde att satsa på en generisk remake som inte gjorde några skräckfans glada. 


Inte sagt att team Bustillo/Maurys ”A Nightmare on Elm Street” hade blivit en bättre film, men snart får vi se hur de verkligen tacklar en gammal skräckikon. Duon har regisserat ”Leatherface”, en prequel till ”Motorsågsmassakern”, som kommer ut på bio senare i år.

Vad tyckte ni om ”A Nightmare on Elm Street” med Jackie Earle Haley? Hade ni hellre sett storyn här ovan? 
| 10 mars 2016 12:00 |