Film

Skribent

Andreas Samuelson

4 april 2024 | 11:00

Vad fan är det som pågår i skruvade trailern till skräckisen ”Cuckoo”?

Ingenting verkar stå rätt till på en mystisk resort i kommande skräckisen ”Cuckoo”. Se trailern här och se om du kan gissa vad som egentligen försiggår.
I skräckfilmen ”Cuckoo” flyttar en amerikansk-brittisk familj till tyska alperna för att expandera en resort som drivs av den udda Mr König (Dan Stevens). Tonåriga Gretchen (Hunter Schafer) tar ett jobb på hotellet men inser snart att något inte står rätt till. Besökare vandrar omkring som hypnotiserade på kvällarna och det hörs mystiska ljud på kvällarna.
 
Filmen är skriven och regisserad av Tilman Singer och markerar ”Euphoria”-stjärnan Schafers första huvudroll på film. Den hade premiär på Berlins filmfestival tidigare i år och planeras släppas på vanlig bio senare i år även om inget är spikat för Sverige.
 
Den har fått övervägande positivt mottagande av kritiker. Vår Jonathan Enochsson skrev i sin recension att den är ”komisk och mystisk på samma gång och påminner en del om ”Twin Peaks” i den bemärkelsen. Det är ingen helt lätt uppgift att balansera på den smala vägen mellan genomtänkt pastisch och slarvig B-film, men regissören Tilman Singer lyckas ofta hamna på rätt sida.”
 
Man blir tveklöst nyfiken av den skruvade trailern som ställer fler frågor än den ger svar. Det är befriande och spännande med en skräckfilm som verkar göra något annorlunda och mer originellt än de vanliga spöken eller monstren. Vi skräckfans är taggade!
 
Se trailern här:
 
 
Blir du nyfiken på ”Cuckoo”?
| 4 april 2024 11:00 |