Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 maj 2020 | 22:35

Vad blir Johan Rencks nästa projekt efter "Chernobyl"-succén?

Efter hyllningarna och Emmyvinsterna för "Chernobyl" verkar det som att den svenske regissören äntligen har hittat sitt nästa projekt.
Variety rapporterar att Johan Renck sitter i förhandlingar om att få regissera och producera den nya miniserien "Girl A". Serien kommer att baseras på en bok (med samma namn) skriven av den debuterande författaren Abigail Dean - och trots att boken inte släpps förrän under början av 2021, så har förberedelserna för en tv-adaption alltså redan påbörjats.
 
"Girl A" kommer att handla om en framgångsrik advokat i New York, men som barn toppade hon däremot landets rubriker för sin flykt från sin familj med religiösa fanatiker. När hennes mamma dör, upptäcker hon att det inte längre går att fly från det förflutna och att hon måste återbesöka sin barndom som hon delade med sina syskon. 
 
Renck ("Bloodline", "Breaking Bad") har sedan Emmyvinsten och hyllningarna för "Chernobyl", en serie han regisserade samtliga avsnitt för, varit en av de hetaste regissörerna för amerikanska tv-skapare. Med tanke på att serien ännu inte har plockats upp av någon distributör, hoppas man nu troligtvis att Renck ska kunna locka till sig någon av de större distributörerna på marknaden - och med rätt skådespelerska i huvudrollen kan det sannolikt bli ett riktigt intressant projekt.
 

Läs också: Johan Rencks "Chernobyl" är den högst rankade tv-serien på IMDb

 
Tror du "Girl A" kan bli en ny succé för Renck - eller hade du hellre sett honom göra något i en annan genre? Kommentera gärna nedan!
| 20 maj 2020 22:35 |