PODCAST

Skribent

Fabian Nordlander

1 oktober 2015 | 15:30

Vad är bäst, hela filmmusiken eller bara temat?

Filmmusik är lika gammal som stumfilmen, men vilka stycken har överlevt filmhistorien och blivit ikoniska?
Filmmusik har varit de flestas ingång till musik. Vare sig det gäller Disney eller Star Wars, har nya generationer fått ett väckt musikintresse tack vare film. Man kanske fann ett stycke som senare ledde en till klassisk musik, eller hörde en låt som kanske fick en att upptäcka en artist. Filmmusik sätter toner i en kontext som får oss att verkligen känna känslor. Många kallar det för manipulering, men vad är film om inte bara en enda stor manipulering?

Alla har sina favoritstycken och genrer, men vilka filmer och dess musik har överlevt och vilka har bara försvunnit från det breda medvetandet?

Det ska vår podcast “Nörden & Jag” ta reda på!

Large fb8953cc2b2d4d1154e759513c441b2c img 1108

I det senaste avsnittet pratar podduon filmmusik i alla dess former. Fabian ger en historielektion om filmmusikens utveckling från stumfilmen till dagens dånande Zimmer-toner. Sedan lyfter killarna fram sina personliga favoriter i form av topplistor, den ena fokuserar på specifika teman medan den andre listar filmmusik i sin helhet. Men vad är bäst och vad ska man fokusera på när man listar filmmusik, stycken eller helheten? Fabian avslöjar också det sanna Batman-­temat alla glömt.

Vilka är era favoriter?

Lyssna i separat fönster härFinns även på iTunes!
| 1 oktober 2015 15:30 |