Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 januari 2022 | 08:00

Vad är Arnold Schwarzeneggers hemliga "Zeus"-projekt?

Actionstjärnan förbryllar sina fans med en poster och ett premiärdatum.
Det ser ut som att Arnold Schwarzenegger har svidat om till ännu en ikonisk roll. I ett uppmärksammat inlägg i sina sociala kanaler presenterar han ett projekt som hittills varit topphemligt: ”Zeus”.

En välgjord poster som gjord för ett Ridley Scott-epos eller en Marvel-rulle visar den nu 74-årige actionikonen i rollen som gudarnas konung ur den grekiska mytologin. Här finns väldigt lite annan information utom att premiären sker i ”februari 2022”.
 
 
Men kan detta vara en ny storfilm som de lyckats spela in helt i det dolda? Knappast.
 
Fansens gissningslekar är redan igång. Vissa hoppas att Arnold är en del av Disneys kommande ”Percy Jackson”-serie, andra roas av tanken på en koppling till ”Kung Fury 2”. Bli nu inte alltför upphetsade, för sanningen är troligtvis inte lika spännande.

Stjärnan som började sin filmkarriär som ”Herkules i New York” år 1970 skulle onekligen fullkomligt äga i rollen som Zeus, men det här är troligtvis bara ett PR-trick. Med tanke på ”februari” gissar vi på att Arnold Schwarzenegger kommer dyka upp i en påkostad reklamfilm under Super Bowl om ett par veckor.
 
Uppdatering 3/2: Nu vet vi att Arnold spelar Zeus i en kommande reklamfilm.
 
Bland Arnolds "riktiga" projekt framöver finns en spionserie på Netflix som borde släppas under året. Vi väntar också på uppföljaren till "Kung Fury" av svenske David Sandberg, där han ska ha en stor roll.
| 28 januari 2022 08:00 |