Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 januari 2022 | 10:00

Tv-serien "Percy Jackson and the Olympians" får grönt ljus

Vi fick två långfilmer om Percy Jackson i början av 2010-talet, men nu har det alltså blivit dags för en påkostad tv-adaption om halvguden.
Vi rapporterade redan för drygt 18 månader sedan att Disney höll på att utveckla en möjlig tv-adaption av "Percy Jackson", men det är först nu som projektet officiellt har fått grönt ljus att påbörja inspelningarna. James Bobin ("Dora and the Lost City", "Mupparna") kommer att regissera pilotavsnittet.
 
 
Serien kommer att handla om en tonåring som upptäcker att han är en ättling till den grekiska guden Poseidon - och ger sig ut på ett minst sagt oväntat äventyr. Långfilmsadapteringarna, "Percy Jackson och kampen om åskviggen" och "Percy Jackson: Monsterhavet", drog in drygt 430 miljoner dollar tillsammans.
 
Rick Riordan, författaren som ligger bakom de fem "Percy Jackson"-böckerna, bekräftar själv den goda nyheten i ett klipp från Disney+:
 
- Väntan är över halvgudar! Jag är så glad över att kunna berätta att "Percy Jackson and the Olympians" garanterat kommer att komma till era skärman. Disney+ har givit oss grönt ljus. 
 
 

Läs också: 50 nya filmer och serier på Disney+ i februari 2022

 
Är du peppad på att se vad Disney+ kan hitta på med en "Percy Jackson"-serie? Kommentera gärna nedan!
| 29 januari 2022 10:00 |