Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 mars 2018 | 12:00

Uwe Boll sågar nya "Rampage"

"Fuck this new fake Rampage movie. Uwe Boll is going to sue Warner Bros."
Det är inte alla som ser fram emot Dwayne Johnson-rullen "Rampage" på bio. En av filmens största kritiker på förhand är b-filmsregissören Uwe Boll. Anledningen? Han har gjort en film med samma titel, och känner sig lite kränkt.

Boll gick ut på Twitter med allt annat än vänliga ord mot Warner Bros, där han ger The Rock fingret och hotar med att stämma studion som tydligen vill åka snålskjuts på "hans" filmtitel. Boll är som oftast ocensurerad, och totalt orädd för att säga vad han tycker - även om självdistans knappast är hans starka sida. Lite som filmvärldens svar på Donald Trump. Hans senaste inlägg är mycket mer underhållande än någon av hans filmer, se själv...
 
 
Uwe Bolls "Rampage" från 2009 följer en hämndlysten man som ger sig ut på en våldsam mördarturné. Den lyckades till och med få två uppföljare, "Rampage: Capital Punishment" och "Rampage: President Down".

Warner Bros "Rampage" bygger däremot på ett tv-spel får 1980-talet, och här får vi se Dwayne Johnson ta itu med tre muterade djur som rymmer och skapar kaos. Nyligen blev det klart att filmen byter namn till "Rampage - Big Meets Bigger" i Sverige och några andra länder - kan det vara så att Uwe fick vinna den här fighten?
 
"Rampage - Big Meets Bigger" (förlåt, det är en otroligt korkad titel som vi lovar att aldrig använda igen) får svensk biopremiär 13 april.
| 30 mars 2018 12:00 |