Spel

Skribent

Anders Eklöf

11 juli 2022 | 14:00

Utvecklaren försvarar "The Last of Us Part I" efter kritik

En utvecklare på Naughty Dog försvarar att det hyllade spelet får en remake och den dyra prislappen.
För ett tag sedan avslöjades det att det oerhört hyllade och bästsäljande spelet "The Last of Us" från 2013 ska få en remake i form av "The Last of Us Part I", med moderniserad spelmekanik, förbättrade kontroller och snyggare grafik.
 
Många ser väldigt mycket fram emot att få spela den här moderna klassikern igen, men minst lika många är tveksamma till projektet och kallar det för ett billigt sätt att tjäna pengar på, då det mer eller mindre verkar vara samma spel som gömmer sig under en snyggare yta - med en prislapp på 700 kronor.
 
 
 
"The Last of Us Part I" följer berättelsen om överlevaren Joel som får i uppdrag att smuggla flickan Ellie genom ett USA som för tjugo år sedan drabbades av ett dödligt svampvirus som gjort en stor del av mänskligheten till hungriga zombier. Det som börjar som ett jobb, utvecklas långsamt till en stark relation.
 
Nu har en utvecklare på Naughty Dog som arbetat på "The Last of Us Part I" svarat på spelarnas kritik, om att det bara skulle vara gjort för att tjäna pengar.
 
Det här är nog det mest noggrant byggda och skapade projektet som jag någonsin har sett eller varit en del av i hela min karriär, med högsta möjliga omsorg och uppmärksamhet på detaljer, skriver animatören Robert Morrison på Playstation Visual Arts Studio på Twitter.
 
Gällande prislappen svarar han att "det ligger utanför min kontroll och värdet är subjektivt för varje individ. Du kan själv bestämma om du vill ha det eller inte. Allt jag säger är att jag är imponerad av det arbete som en fantastisk grupp människor lagt på projektet". 
 
"The Last of Us Part I" kommer till Playstation 5 den 2 september och till PC vid ett senare tillfälle. Spelet ser onekligen riktigt snyggt ut och Naughty Dog lovar att de moderniserat spelmekaniken och förbättrat kontrollerna, även om det känns en aning som en onödig remake som mest är samma spel med bättre grafik. Trots detta ser jag fram emot spelet.
 
Vad tycker du om att "The Last of Us" får en remake? Vad tycker du om remakes?
| 11 juli 2022 14:00 |