Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

12 januari 2016 | 12:00

Uppföljaren till "World War Z" står utan regissör

Juan Antonio Bayona har hoppat av uppdraget.
Max Brooks bok "World War Z" är en märklig bok som stannar i minnet långt efter att man läst den. Ett hopkok av en mängd överlevnadshistorier formar ett kollage av en värld på andra sidan en omvälvande zombiekatastrof. Filmen "World War Z" från 2013 hade egentligen inte så mycket gemensamt med boken, men var trots det en fullt godkänd popcornrulle som definitivt överträffade förväntningarna med tanke på den problemkantade inspelningen.

Budgeten sköt nämligen iväg till drygt 200 miljoner dollar, men filmen gick bra och spelade in ungefär det dubbla på bio, vilket såklart betyder att en uppföljare är på väg. "Barnhemmet"-regissören Juan Antonio Bayona fick förtroendet att baxa projektet i hamn, men han har nu lämnat skutan då han känner att han vill ägna mer tid åt sin film "A Monster Calls". "World War Z 2" står nu alltså utan regissör trots produktionsbolagens (Skydance och Paramount) önskan om att ge filmen en sommarrelease 2017.

Produktionsbolaget Skydance säger så här i ett uttalande:

- Bayona har inte längre möjlighet att göra "World War Z 2" i år, men det är vår ambition att göra det. Han är en underbar regissör och vi hoppas kunna arbeta med honom snart.

Serien verkar alltså inte ha blivit kvitt sina produktionsdemoner, och frågan är nu vilken regissör som kan tänka sig att hoppa in. Brad Pitt kommer återigen att spela huvudrollen som Gerry Lane.
| 12 januari 2016 12:00 |