Film

Skribent

Andreas Samuelson

30 juni 2022 | 17:00

Uppföljare till ”Romy & Michele” på gång

Mira Sorvino som spelade en av titelrollerna i komedin från 1997 säger att en ny film är närmare än någonsin.
Sorvino hade precis vunnit en Oscar för ”På tal om Afrodite” och Lisa Kudrow var på höjden av framgången med ”Vänner” när de spelade huvudrollerna i ”Romy & Michele - blondiner har roligare”. Komedin, baserad på en scenföreställning med Kudrow, handlade om två bästa väninnor som bestämmer sig för att fejka framgångsrika liv när de bjuds in till en skolåterförening.
 
Filmen mottogs väl och har i efterhand kultförklarats samt följts av en TV-prequel samt en musikalversion. Det har under åren pratats löst om en eventuell uppföljare, inte minst efter huvudrollsinnehavarnas presentation av ett pris på SAG Awards tidigare i år där de refererade till sina tidigare paradroller.
 
I en intervju med ”Today” berättade Sorvino att de alltmer börjar närma sig en ny film.
 
- Det finns inget officiellt att rapportera men jag kan inofficiellt hinta om att vi är närmare än vi någonsin varit att få något att hända.
 
Kudrow har i en seperat intervju avslöjat att manusförfattaren Robin Schiff är i en tankeprocess kring projektet.
 
Med tanke på att originalet är en av 1990-talets mest underskattade komedier så kan vi kan bara hålla tummarna för att vi får se de älskvärt korkade blondinerna återvända till vita duken igen.
| 30 juni 2022 17:00 |