Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 juli 2020 | 12:00

Universals nästa monsterfilm blir lämplig för barn

"Toy Story 4"-regissören Josh Cooley får tackla familjefilmen "Little Monsters".
Frankenstein, Dracula, Wolfman och Den osynlige mannen är några klassiska monster inom litteraturens och filmens värld, som gjordes odödliga av Universal på 1930- och 1940-talet.

Nu är det dags att skrämma en ny generation: studion planerar en familjefilm med titeln "Little Monsters", som ska samla några av de ikoniska skräckfigurerna. Till skillnad från Sonys animerade "Hotell Transylvanien" blir detta en otecknad spelfilm, eller en "live action-hybrid": räkna med CGI-varelser bland riktiga skådespelare.

THR beskriver "Little Monsters" som ett kärleksbrev till det klassiska Hollywood och filmskapandet historia, och tanken är att den ska tilltala alla åldrar. Handlingen är i övrigt inte känd.

Regissören Josh Cooley gjorde senast Pixars supersuccé "Toy Story 4". Till sin hjälp har han Mark "Crash" McCreery, som skapat effekter och monster till filmer som "Jurassic Park" (1993), "Hulk" (2003), "Van Helsing" (2004) och "Rango" (2011).

Universal Pictures försökte återuppliva sina gamla monster och starta ett filmiskt universum med "The Mummy"  år 2016. Sedan dess har de tänkt om, och satsar nu på fristående filmer med olika budgetar. Lågbudgetrysaren "The Invisible Man" som släpptes i våras kommer bland annat följas av "Wolfman" med Ryan Gosling.
| 11 juli 2020 12:00 |