Film

Skribent

Alexander Dunerfors

25 juni 2015 | 08:15

”Uncharted” står utan regissör

Spelfilmatiseringen ska testa en ny riktning utan Seth Gordon.
Tillbaks till ruta ett för filmatiseringen av spelet ”Uncharted”. Filmen, som varit på gång sedan 2009, har än en gång stött på problem när regissören Seth Gordon (”Horrible Bosses”, ”King of Kong”) nu lämnar projektet. 

The Wrap skriver att studion nu söker ”en ny kreativ riktning” för filmen. I rätt händer kan ”Uncharted” bli en coolare ”Indiana Jones” för en ung generation, och starten på en ny franchise. 

Filmskapare som David O. Russell (”American Hustle”) och Neil Burger (”Divergent”) har genom åren försökt ge sig på ”Uncharted”. Ett tag var Mark Wahlberg klar för huvudrollen. Än finns det inga skådespelare klara för filmen, och även om vi tror Chris Pratt skulle passa som Nathan Drake, är det osannolikt då han ryktas bli nye Indy så småningom. 

”Uncharted”-spelen följer äventyraren Nathan Drake som söker efter mytomspunna skatter i exotiska och storslagna miljöer. Låter som ett drömprojekt för en Hollywood-producent, men det långa arbetet bakom filmen har snarare förvandlat den till en mardröm. 

Därmed kan vi nog glömma det premiärdatum som Sony har satt: 3 juni 2016 börjar kännas allt mer osannolikt.
| 25 juni 2015 08:15 |