Film

Skribent

MovieZine

3 juni 2015 | 15:00

Vilka får huvudrollerna i "Uncharted"?

Här är våra drömskådisar när äventyrsspelet når vita duken.
Om exakt ett år sägs "Uncharted: The Movie" ha premiär på den vita duken. Sprungen ur vad som på förhand såg ut att bli en billig kopia av "Tomb Raider", har "Uncharted" blivit en av Sony Playstations starkaste varumärken och serien som satte studion Naughty Dog bland de allra främsta. Av denna anledning har vi skrivit en lista på vår drömcasting till filmen. Är du redo?Nathan Drake


Uncharted-seriens lättsamma huvudrollsinnehavare Nathan Drake är en skattjägare och kvinnotjusare av rang. Född och uppvuxen bland ruiner med en kompass i handen spelar han i samma liga som Indiana Jones. Nathan Drake är dessutom charmig, skarp och en sann räddare i nöden.

Vårt val av skådespelare:
Det finns bara en självskriven skådespelare för rollen som Nathan Drake - Chris Pratt. Med filmer som "Guardians of the Galaxy" och "Moneyball" har Pratt visat sig kunna spela såväl seriösa roller som karaktärer av det mer lättsamma slaget. Därmed är rollen som Nathan Drake som klippt och skuren för honom, helt enkelt.

Bubblare: Mark Wahlberg, Nathan FillionVictor Sullivan


Nathan Drakes gråhåriga vapendragare är inte bara en vän till vår hjälte, han är även lite av en extrapappa och något vi fick utforska i Uncharted 3: Drake’s Deception. Sullivan må vara mycket äldre än Nathan, men han är minst lika tuff och hård som en pistol - något som också kräver sin skådespelare.

Vårt val av skådespelare:
För rollen som Victor Sullivan är vårt förstahandsval utan tvekan J.K. Simmons som redan i Sam Raimis "Spiderman"-filmer visat prov på att han klär i mustasch. Simmons har dessutom rätt utstrålning och attityd. Pluspoäng för den ständiga cigarren.

Bubblare: Tom Selleck, Sam ShepherdElena Fisher


Den ivriga journalisten Elena Fisher gjorde debut i Uncharted: Drakes Fortune - det första spelet i Uncharted-serien. Redan där visade hon upp en tuffhet som mer än ofta satte Nathan Drake på välbehövlig plats. Elena är dessutom en av Uncharted-seriens mest berömda kvinnliga karaktärer och det vore en skam om hon inte finns representerad i den kommande filmen.

Vårt val av skådespelare:
I rollen som Elena Fisher vill vi se Rosamund Pike, mer känd från "Gone Girl". Då Elena Fisher kräver charm och en attityd som matchar Nathan Drake så passar Rosamund Pike klockrent in i rollen.

Bubblare: Olivia Wilde, Emily BluntChloe Fraser


Uncharted-seriens hårdaste kvinnliga skurk, Chloe Fraser, gjorde debut i Uncharted 2: Among Thieves. Till skillnad från vänligt sinnade Elena, är Chloe en målmedveten och iskall kvinna som inte skyr några medel för att nå sina egna mål. Hon är dessutom av komplex natur och agerar både som vän och fiende under spelseriens gång.

Vårt val av skådespelare:
Vår drömcasting för Chloe Fraser är "Game of Thrones"-stjärnan Natalie Dormer. I HBO:s fantasysåpa spelar Domer en karaktär som är mjuk till ytan men som inte skulle tveka att sätta en dolk i ryggen på en ifall det gynnar henne. Kort och gott en oberäknelig taktiker, precis som Chloe Fraser.

Bubblare: Emilia Clarke, Megan FoxJason Dante


Trots sin något fega natur är Jason Dante den bästa skurken för Uncharted-filmen. Han är listig, smart, girig och är skräddarsydd för en högbudgeterad popcornrulle. Jason Dante var dessutom skurken i Playstation Vita-spelet Uncharted: Golden Abyss - en något underskattad titel om man frågar undertecknad. I Golden Abyss är Dante till en början Nathan Drakes vän innan han överger honom tillförmån för rikedomar.

Vårt val av skådespelare:
Vår stalltips är att tillsätta Adam Goldberg i rollen som Jason Dante. Adam Goldberg har medverkat i produktioner som filmen "Saving Private Ryan" och tv-serien "Vänner", där han i sistnämnda spelar Joey Tribbianis galna ex-roomie. Till utseendet är han dessutom rysligt lik Jason Dante.

Bubblare: James Franco, Jake Gyllenhaal

För fler spelrelaterade nyheter, besök Eurogamer.se och gilla deras sida på Facebook.

Andréas Göransson
| 3 juni 2015 15:00 |