Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

30 juli 2016 | 15:00

"Uncharted"-filmen är nu officiellt på gång igen

Joe Carnahan skriver manus.
Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Så har turerna gått kring "Uncharted"-filmen. Ett tag var Mark Wahlberg klar för rollen med David O. Russell som regissör, sedan tackade Chris Pratt nej till rollen, och när vi träffade röstskådisen bakom spelkaraktären, Nolan North, trodde han inte att filmen någonsin skulle bli av.

Nu verkar det dock som att vi återigen kan börja hoppas, då Joe Carnahan ("Narc", "The A-Team") anställts av Sony för att skriva manus. Han kommer däremot inte att vara tillgänglig för att regissera filmen. Han säger:

- I en perfekt värld hade jag älskat att göra både och, men just nu är jag bara ombord för att skriva manuset. Arkeologi är i sig självt en antikvitet idag, men den världen har alltid fascinerat mig. Speciellt när man går på museum och undrar hur just det där objektet hamnat där. Plus att själva spelserien är så populär att det var svårt att tacka nej till en möjlighet att få arbeta med projektet.

Var det här lämnar oss är lite svårt att svara på, då den senast tilltänkte regissören, Seth Gordon, hoppade av för några månader sedan, och det är ännu inte känt vilka skådisar Sony kommer att uppvakta för rollen. Vad som är säkert är dock att vi nu är lite, lite närmare att få se Nathan Drake på vita duken än vi var alldeles nyss.
| 30 juli 2016 15:00 |