Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

4 november 2022 | 09:00

En snygg ny poster och ett lovande snack med "UFO Sweden"-gänget

Premiären av "UFO Sweden" är nu bara en dryg månad bort och det firar vi med en liten frågestund tillsammans med Crazy Pictures, som också passar på att släppa en helt ny poster.
Är filmen klar? Hur ska man slå "Avatar: The Way of Water"? Kommer det dyka upp några utomjordingar i "UFO Sweden"? Det är bara några av frågorna vi passade på att ställa till Olle Tholén från Crazy Pictures, filmkollektivet som ligger bakom den nya långfilmen, i samband med att man nu släpper ännu en riktigt snygg poster inför biopremiären i december.
 
Det är ju inte varje dag det vankas svenska sci-fi-äventyr och underhållning som riktar sig mot vuxna. Men inom kort kommer vi alltså att kunna avgöra själva om Crazy Pictures nya satsning kommer att landa väl hos den svenska biopubliken. Om inte annat så släpps den ju även internationellt på många håll kort därefter!
 
Här kan du ta del av den nya postern, som släpps exklusivt här hos MovieZine först. Under bilden kan du sedan läsa våra frågor till Crazy Pictures:
 
 
Premiären är nu bara en dryg månad bort, är ni helt färdiga med filmen eller börjar det kännas lite stressat? 
 
- Ja men nu är den faktiskt snart helt klar. Vi sitter med ljud, musik, färgkorrigering och effekter nästan dygnet runt för att förbättra och förfina in i det sista. 
 
För den som inte är helt med på vad ”UFO Sweden” kommer att handla om, hur skulle du beskriva den med högst tre meningar?
 
- UFO Sweden handlar om en UFO-föreningen som arbetar med att utreda och forska kring övernaturliga fenomen. Dom tror själva inte på UFO:n utan förhåller sig till fakta och bevis. En dag förändras dock allt när en ung tjej dyker upp med ett fall som inte liknar något dom sett tidigare.
 
”Att veta är en sak. Att tro är något helt annat.” ger lite samma känsla som den kända ”Arkiv X”-repliken ”The truth is out there”. Innan inspelningarna nämndes både ”Stranger Things” och just ”Arkiv X” som inspirationer för ”UFO Sweden”, finns det fler titlar du hade velat lägga till på den listan nu när ni börjar bli klara med filmen?
 
- Dom titlarna stämmer fortfarande ganska bra. Vi brukar säga att filmen är lite av en korsning mellan "Stranger Things" och "Arkiv X" placerat rakt ner i den östgötska myllan. 
 
En bild från inspelningarna av "UFO Sweden". Foto: Wepix.
 
”UFO Sweden” är delvis baserad på den verkliga organisationen UFO-Sverige, med världens största ufo-arkiv. Vad tror ni nu efter att ha gjort filmen, finns det några utomjordingar där ute?
 
- Nja utomjordingar vet jag inte riktigt om jag tror på och det tror jag inte den verkliga organisationen UFO-Sverige heller gör och det är det vi tycker är så intressant med dem. De är ju en kritiskt granskande förening och har ju lärt oss att UFO betyder “unidentified flying object”. Hela begreppet UFO syftar ju på att det är något man inte vet vad det är. Det gillar man ju.
 
Finns det kanske till och med några utomjordingar i filmen ”UFO Sweden”… eller är det bara ryssen som håller på att skrämmas igen?
 
- My lips are sealed!
 
Med en efterlängtad premiär på juldagen så går ni upp mot internationella storfilmer som ”Avatar: The Way of Water” och ”A Man Called Otto”, vad tror ni om motståndet?
 
- Det är stenhårt, men vi hoppas verkligen att folk lockas av att "UFO Sweden" är storslagen och spännande men att den också har en svensk och relaterbar förankring. Vi tror faktiskt folk kommer tycka om den väldigt mycket!
 
 
"UFO Sweden" produceras av Crazy Pictures i samproduktion med SF Studios, Film i Väst och SVT och med stöd från Norrköpings filmfond, Svenska Filminstitutet och Nordisk Film & TV Fond. Filmen distribueras av SF Studios i Norden. Biopremiären är satt till juldagen, den 25 december 2022.
 

Läs också: En exklusiv titt bakom kulisserna av "UFO Sweden"

 
Ser du fram emot premiären av "UFO Sweden"? Vad tyckte du om den nya postern? Kommentera gärna nedan! 
| 4 november 2022 09:00 |