Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

18 februari 2017 | 14:00

"Twin Peaks" förlorar Warren Frost, 91 år gammal

Han spelade Dr. Will Hayward i serien och kommer att synas en sista gång i sin roll under vårens nya säsong. Han var även far till seriens medskapare, Mark Frost.
För en månad sedan dog Miguel Ferrer och nu har "Twin Peaks" förlorat ännu en skådis inför vårens säsongspremiär. Warren Frost, fader till medskaparen Mark Frost, har gått bort efter en tids sjukdom, 91 år gammal.

Han spelade Dr. Will Hayward i 90-talsklassikern, och han medverkade i 30 avsnitt av "Twin Peaks" och kommer också att synas i den nya säsongen i vår.

Warren Frost var även känd från "Seinfield" där han spelade Mr. Ross, far till George Costanzas fästmö Susan Ross. Han hade en affär med författaren John Cheever, hans hus brann ner på grund av Kramers cigarr och hans dotter förgiftades av limmet på ett kuvert.

"Twin Peaks" medskapare och son till den bortgågne skådespelaren och marinsoldaten, Mark Frost, gjorde ett offentligt uttalande idag om sin fars död:

- Vi är ledsna att vår käre far, Warren Frost, har gått bort. Från det att han stod vid Normandies kust, till sina 50 år på scen och i tv, förblev han samma ödmjuka kille från Vermont som visade oss att det kan göra stor skillnad för någons liv om man berättar sanningen. Vi är tacksamma för den tid vi har haft honom i våra liv.

Han gav sin far rollen i "Twin Peaks" och kommenterade valet i en intervju med Burlington Free Press 2014:

- Man måste komma ihåg att inom konsten är det viktigaste som en skådespelare kan förlita sig på nepotism. Utan det är det väldigt svårt.

"Twin Peaks" säsong 3 har premiär på amerikanska Showtime den 22 maj.

Hur minns du Warren Frost?
| 18 februari 2017 14:00 |