Film

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

20 januari 2017 | 10:00

Skådespelaren Miguel Ferrer blev 61 år gammal

Hans kusin, George Clooney, uttalar sig om sorgen.
Skådespelaren Miguel Ferrer är död. Han gick bort under natten efter att ha kämpat mot cancer i halsen ett tag. Han blev 61 år gammal.

Ferrer hann med mycket under sin trettioåriga karriär i Hollywood, men mest känd är han kanske för sin roll som Bob Morton - mannen som ser till att Robocop byggs i den ursprungliga filmen från 1987. Många känner också igen honom som Agent Albert Rosenfield i kult-serien "Twin Peaks".

George Clooney uttalade sig idag i media om det förtidiga dödsfallet. Miguel Ferrer var Clooneys kusin.

- Idag är en historisk dag, då världen undergår enorma förändringar och de flesta vet inte ens om att Miguel Ferrer förlorade sin kamp mot halscancer samma dag. Men hans familj vet. Miguel gjorde världen ljusare och roligare och hans bortgång gör dagens monumentala händelser bleka i jämförelse, för vår familj. Vi älskar dig, Miguel. För alltid.

Ferrer föddes in i nöjesbranschen. Han var son till sångerskan Rosemary Clooney och José Ferrer, som var den första skådespelaren med spansk härkomst att vinna en Academy Award. I sina yngre år drogs han mer till musik och brukade ackompanjera sin mor och Bing Crosby på turné, samt spela trummor åt Keith Moon. Det var först senare som han upptäckte sin nisch inom film och tv.

Vi ser honom en sista gång som Agent Albert Rosenfield när "Twin Peaks" återvänder med en tredje säsong den 21 maj.

Vilken film eller serie minns du Miguel Ferrer ifrån? 
| 20 januari 2017 10:00 |