Film

Skribent

Andreas Samuelson

29 juni 2011 | 18:30

"Twilight"-regissör filmar i Sverige

Det blir Catherine Hardwicke som regisserar filmen om skandalomsusade paret Bosse Högberg och Anita Lindblom med Ola och Noomi Rapace.

Boxaren Högberg och Lindblom var ett av de mest omskrivna kändisparen under 60-talet. Ola Rapace har länge tränat inför rollen och ex-hustrun Noomi klar som Lindblom. Nu fortsätter Sverige locka internationella regissörer när Hardwicke kommer till Stockholm för att regissera filmen efter Peter Birros manus.

- Jag blev förälskad i manuset - det kastar oss in i svensk 60-tals kändiskultur i technicolor, en värld där namn är viktigare än personlighet. Inspirerad av en sann historia - den vilde, karismatiske boxare Bosse Högberg och den glamorösa popdivan Anita Lindblom, som delade ett omättligt beroende av berömmelse. 
Vi följer Bosse in i ringen där han kämpar med näbbar och klor för att överleva, Anita på scenen när hon förför Sverige, och deras liv tillsammans där de krockar med den svenska staten, berättar Hardwicke.

Paret sågs senast tillsammans i "Svinalängorna" och Ola är aktuell i "Angels in America" medan Noomi filmar "Sherlock Holmes 2" i Hollywood.

| 29 juni 2011 18:30 |