Film

Skribent

Alexander Dunerfors

7 oktober 2015 | 08:15

”Twilight” byter kön på Edward och Bella

Stephenie Meyer släpper ny version av boksuccén.
Beau, Edythe och Julie. Så heter huvudpersonerna i Stephenie Meyers nya bok. I övrigt är sig mycket likt - det är ”Twilight” med ombytta kön. Meyer förklarar:

- Jag ville göra något kul för bokens tioårsjubileum. Publicisten föreslog att jag skulle skriva ett förord, men jag funderade på något mer intressant.

I boken ”Life and Death: Twilight Reimagined” kan man därmed läsa om en dyster pojke vid namn Beau som möter flickvampyren Edythe. Där finns också en varulv vid namn Julie.

Författaren berättar att hon ville kasta om könen i berättelsen för att bevisa att Bella inte var någon ”dam i fara”, skriver The Wrap.

- Jag ville se om det förändrar hur folk ser på Bella, när hon blir en han. Och jag hoppas att nya läsare blir intresserade, för mina läsare är alla tio år äldre nu, det har kommit en helt ny generation.

Stephenie Meyers "Om jag kunde drömma" utkom 2005, och filmades 2008 med Kristen Stewart, Robert Pattinson och Taylor Lautner. Totalt fyra böcker och fem filmer har färgat en hel tonårsgenerations syn på omöjliga romanser och glittrande vampyrer.

Meyer tror däremot inte att den ”nya” boken kommer att filmas.
| 7 oktober 2015 08:15 |