Film

Skribent

Alexander Dunerfors

26 april 2018 | 09:10

Två nya "Star Trek"-filmer planeras

Finns det plats för Quentin Tarantino ute i rymden trots allt?
Paramount har inte en, utan två nya "Star Trek"-filmer på gång. Det bekräftade studiochefen Jim Gianopulos igår under CinemaCon, enligt THR.

Inga fler detaljer finns i nuläget, men vi vet att flera manusförfattare skriver på sina egna uppföljare. I början av april berättade Zachary Quinto att inte mindre än tre olika manus är på gång:

- Alla är förväntansfulla. Vi ser alla fram emot möjligheten att jobba med Quentin, men jag vet också att Simon Pegg och Doug Jung skriver på ett manus. Och det är två andra manusförfattare som också skriver ett manus. Så jag vet inte vad som händer.

Goda odds alltså för att "Star Trek"-älskande Quentin Tarantino ska få se sin historia bli filmad, som en av uppföljarna till 2016 års "Star Trek Beyond". Av de tre senaste filmerna i serien blev "Beyond" dessvärre den minst framgångsrika på bio.

Med två nya filmer på väg kan Paramount förhoppningsvis ta lite risker, och låta iallafall en gå åt lite mer experimentell-spinoff-hållet, som när "Logan" eller "Deadpool" bröt sig loss från X-Men-världen och gav oss två mycket våldsamma och populära filmer för sin genre. Vi lär få höra mer om Paramounts rymdplaner inom kort.

Vad vill ni se i kommande "Star Trek"-filmer?
| 26 april 2018 09:10 |