Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 april 2024 | 20:30

Spännande! Vi får två nya Shyamalan-thrillers på bio i sommar

Dubbel dos av kalla kårar med "The Watchers" och "Trap".
Namnet "Shyamalan" brukar vara synonymt med kusliga historier, originella thrillers och otippade twistar i slutet. Visst har karriären haft sina toppar och dalar, men den flitige M. Night har fortfarande mer att ge.
 
Men visste du att vi får inte mindre än två nya Shyamalan-thrillers på bio i sommar? Okej, den första är faktiskt inte hans förtjänst (även om han producerat både filmen och filmskaparen). Det är nämligen dags för hans dotter Ishana Night Shyamalan att debutera som regissör. Det görs med "The Watchers", som utlovar en mystisk fantasysaga i en märklig skog med monster.
 
Dakota Fanning spelar huvudrollen, och här är en sprillans ny trailer:
 
 
Ett par månader senare kommer farsan M. tillbaka på bio med sin senaste thriller "Trap". Handlingen utspelar sig på en konsert som Cooper (Josh Hartnett) besöker med sin dotter. Nyfiken på den hårda polisbevakningen får han veta att spelningen i själva verket är en fälla - man ska försöka fånga en seriemördare som ska finnas i publiken.
 
Jag känner att en potentiellt stor twist avslöjas redan i trailern, så titta på egen risk. Men om vi vet något om M. Night Shyamalan så finns det fler överraskningar i kulissen:
 
 
Här blir det för övrigt ännu mer Shyamalansk familjefest. Andra dottern Saleka Shyamalan spelar popstjärnan Lady Raven.
 
"The Watchers" får svensk biopremiär den 14 juni och "Trap" kan vi se den 9 augusti.
 
Vilken av filmerna ser du mest fram emot? Droppa gärna en kommentar nedan.
| 22 april 2024 20:30 |