Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 september 2021 | 08:30

Två nya filmer från Edgar Wright på bio i höst

Regissören bakom moderna kultfilmer som "Shaun of the Dead" och "Scott Pilgrim vs the World" är dubbelt aktuell.
Edgar Wright är tillbaka på bioduken för första gången sedan "Baby Driver" år 2017. Men i höst har han inte mindre än två filmer med sig. Wright-fans kan se fram emot så vitt skilda upplevelser som en musikdokumentär och en psykologisk thriller.
 
 

The Sparks Brothers - historien om världens mest underskattade band

 
Pop- och rock-duon Sparks har en 50-årig karriär i musikbranschen bakom sig. Trots mängder av album och starka hyllningar är de också hopplöst okända för den breda massan. Dokumentären "The Sparks Brothers" hoppas ändra på det och ställer frågan: Hur kan ett band vara så framgångsrikt, enormt inflytelserikt och samtidigt kriminellt förbisett?

Lite trivia inför filmen: På beställning av Sveriges Radio producerade Sparks radiomusikalen "The Seduction of Ingmar Bergman" år 2009. Bland annat medverkade Jonas Malmsjö och Elin Klinga.

"The Sparks Brothers" får biopremiär 8 oktober.
 
 

Last Night in Soho - inspirerad av paranoida thrillers från förr

 
Thomasin McKenzie spelar en ung kvinna med passion för modedesign. På ett mystiskt sätt lyckas hon resa i tiden till 1960-talets London där hon möter sin idol, en glamorös sångerska (Anya Taylor-Joy). Men något står inte rätt till...

Edgar Wright har uppgett att han inspirerats av klassiska, brittiska rysare som Nicolas Roegs "Don't Look Now" och Roman Polanskis "Repulsion".

Onödigt vetande: Enligt regissören var det Quentin Tarantino som planterade idén till filmens titel. De pratade om bandet Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich som hörs på soundtracket till "Death Proof" när Tarantino sa: "Har du hört Last Night in Soho? Det är den bästa titellåten för en film som ännu inte gjorts."

"Last Night in Soho" kan ses på bio från 12 november.
| 25 september 2021 08:30 |