Film

Skribent

Alexander Dunerfors

4 november 2016 | 09:00

Två filmer till - sen lägger Tarantino av

Bekräftar pensionsrykten: ”Jag hoppas man ska se mig som en av de största filmskaparna som någonsin har levt.”
Quentin Tarantino har alltid varit en av våra stora favoritregissörer här på MovieZine, därför är det lika trist varje gång man får höra om hans pensionsplaner. 

Å andra sidan finns det något mycket lockande med en filmskapare som lämnar en strålande karriär efter sig tio magnifika långfilmer, och inte bara kör på för sakens skull. Många stora genier genom åren borde ha haft vett att sluta när de är på topp.

Tarantino har länge sagt att han lägger ned det där med långfilm när han kommit upp i tio stycken (senaste ”The Hateful Eight” räknas som nummer åtta). Och för säkerhets skull upprepade han det igen häromdagen under en konferens i San Diego - två filmer till, sen är det över:

- Drop the mic. Boom. Tell everybody, ”Match that shit”, lyder hans kaxiga kommentar. 

Tarantino blev också tillfrågad om hur han definierar framgång:

- Förhoppningsvis ska jag kunna se tillbaks på en karriär där jag uppfattas som en av de största filmskaparna som någonsin har levat. Och vidare också som en stor konstnär, och inte bara en filmskapare.

Mannen bakom "Pulp Fiction" och "Inglourious Basterds" lär ju varken spela bingo eller häcka i en gungstol som pensionär. Han har tidigare pratat om planer för en tv-serie, podcasts, böcker och andra projekt.
| 4 november 2016 09:00 |