Film

Skribent

Alexander Svensson

27 april 2024 | 06:00

På tv ikväll: Liam Neeson slåss mot vargar i mörkt överlevnadsdrama

Liam Neeson ger sig ut på en fysiskt och spirituellt krävande resa genom Alaskas ödemarker i den här filmen från 2012.
Det finns vid det här laget så många filmer där Liam Neeson spelar en tuff snubbe som ställs inför ännu tuffare situationer att det närmast borde betraktas som en egen genre. “The Grey” är dock en annorlunda Liam Neeson-film: det är varken hämnd eller gangsters involverade, till att börja med. Istället är Neeson i Alaska, och får tampas med en himla massa vargar.
 
“The Grey” följer John Ottway (Neeson), som arbetar med att skydda arbetarna på en oljeanläggning i Alaska från vargar. Efter ett missöde med ett flygplan finner han och ett gäng arbetare sig ensamma ute i den iskalla vildmarken, och de hungriga vargarna närmar sig från alla håll…
 
Nämen titta, vargar!
 
Utöver Liam och vargarna så får vi även se Frank Grillo (“Captain America: The Winter Soldier”), Dermot Mulroney (“Anyone But You”), Dallas Roberts (“The Walking Dead”) och Nonso Anozie (“Sweet Tooth”). För regin står Joe Carnahan.
 
“The Grey” fick fin kritik när den släpptes 2012. Liam Neesons insats i huvurollen hyllades, liksom filmens spirituella teman. Här på MovieZine fick den 3/5 i betyg och kallades för “en välgjord och fint spelad kombination av spänning och drama”.
 
“The Grey” visas klockan 21:00 ikväll på TV3. Den kan också streamas på Viaplay.
 
| 27 april 2024 06:00 |