Film

Skribent

MovieZine

18 februari 2024 | 04:00

På tv inatt: Brad Pitt i sin kanske bästa och mest hysteriska roll

Den sköna gangsterkomedin från år 2000 ligger på plats 122 på IMDB:s topplista.
If it ain't broke, don't fix it. Så tänkte antagligen Guy Ritchie när han skapade sin andra långfilm efter "Lock, Stock and Two Smoking Barrels". Här får han utlopp för sin förkärlek till knasiga kameraåkningar och sammanflätade historier med minnesvärda karaktärer.
 
Hårda smällar, obegripliga dialekter och kluriga kupper bildar återigen en cool helhet med Brad Pitt som extra grädde på gangstermoset.
 
Storyn kretsar kring två historier som ibland snuddar vid varandra. I den första följer vi Franky "Four-fingers" (en lysande Benicio del Toro) som ska frakta en stor stulen diamant från Antwerpen.
 
Parallellt följer vi boxningsgurun och butiksägaren Turkish (Jason Statham) som efter en misslyckad och våldsam konfrontation måste byta ut sitt säkra kort i ringen mot knytnävsälskande romen Mickey O'Neil (Brad Pitt i sin kanske bästa och mest hysteriska roll).
 
"En ganska rörig handling är svårt att återge utan att avslöja för mycket, men precis som med Ritchies första film är det bästa att bara sätta sig ned och låta "Snatch" attackera sinnena utan förkunskaper" skriver Kim Nilsson i sin recension på MovieZine.
 
Han tillägger att "filmen är faktiskt bättre än man minns den. Inte minst är skildringen av Brad Pitt och hans romargäng väldigt bra fångat, både roligt och på ett sätt gripande."
 
Många verkar hålla den som en av Guy Ritchies bästa filmer. "Snatch" har höga betyget 8.2 på IMDb och har placerat sig på plats 122 på deras respekterade topplista. Här på MovieZine rankade vi den som nummer 2 bland Guy Ritchies alla filmer.
 
Här kan du se "Snatch":

• Inatt 00:25 på TV6
• Streama på Netflix
• Streama på Viaplay
• Streama på TV4 Play
 
Brad Pitts bästa roll? Kolla in videon nedan!
 
| 18 februari 2024 04:00 |