Film

Skribent

MovieZine

6 september 2023 | 06:00

TV-tipset: Sylvass DiCaprio-thriller chockade publiken med en oförglömlig twist

Toppbetyg på MovieZine! Leonardo DiCaprio söker efter sanningen i en mästerlig thriller av Martin Scorsese.
Scorsese är en mästerregissör med ett oerhört starkt CV, det råder det ingen tvekan om. Främst är han kanske känd för gangsterrullar som "Maffiabröder" och "The Departed", samt en rad finfina samarbeten med Robert de Niro och Leonardo DiCaprio. I höst medverkar båda två i hans nya thriller "Killers of the Flower Moon".
 
Många blev nog förvånade när Marty tog ett avstamp från de råa maffiafilmerna för ett projekt som nästan angränsar till skräck. Idag vill vi tipsa alla nattugglor om "Shutter Island" från 2010 som sänds sent på TV12.
 
 
DiCaprio spelar polisen Teddy som tillsammans med en kollega (Mark Ruffalo) skickas till ett mentalsjukhus för de riktigt våldsamma psykfallen. De ska utreda en kvinnas försvinnande men möter på rätt motvillig personal. Det visar sig att ön bär på en hemlighet som kommer chocka både Teddy och dig som tittar.
 
"Shutter Island" har, tillsammans med Nolans "Inception", ett av de mest minnesvärda och omdebatterade filmsluten på 2000-talet. Så se till att hålla dig riktigt vaken under resans gång.
 
"Stilistiskt är filmen en solklar fullträff - regi, foto, skådespeleri, ja alla detaljer utförs perfekt (...) Här finns mycket för en filmnörd att gräva i" skrev MovieZines recensent vid premiären. Dessutom ser vi Max von Sydow i en liten men kraftfull biroll som läkaren som genast ger upphov till kalla kårar.
 
Här kan du se "Shutter Island":

• Inatt 02:15 på TV12
• Fredag 23:35 på TV12
• Streama på SkyShowtime
| 6 september 2023 06:00 |