Film

Skribent

MovieZine

26 april 2024 | 04:00

På tv ikväll: Tarantino-thrillern som splittrar fansen - mästerlig eller överskattad?

Tänk att det redan gått fem år sedan Quentin Tarantinos senaste dramathriller.
“Once Upon a Time in Hollywood” är historien om skådespelaren Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) som envist försöker vinna tillbaka sin förlorade glans. Brad Pitt spelar hans stuntman, och Margot Robbie syns som skådisen Sharon Tate.
 
Quentin Tarantinos senaste film är en stor hyllning till 60-talets Hollywood, och likt “Inglourious Basterds” lånar berättelsen friskt (och kanske inte helt sanningsenligt) från verkligheten.
 
 
För inte så längesedan visades “Once Upon a Time in Hollywood” på tv och MovieZines läsare tyckte till om Quentin Tarantinos film från 2019. Sällan har vårt kommentarsfält varit så splittrat, och i samband med att filmen visas ikväll har vi samlat några av inläggen:

Läsaren Ulf skriver “En av Tarantinos mest underskattade filmer”, varpå Rainn svarar “Du skrev överskattade fel”. Kalle fortsätter med “Hoppas det är hans sista” och Lukas kontrar med “Hoppas inte”.
 
Det fortsätter med kommentarer som “Otroligt överskattad”, medan en annan användare skriver “Otroligt bra film”. Läsaren Per menar att Tarantino “blivit besatt av att avsluta sina filmer på nästan precis samma sätt”.
 
Så jo, “Once Upon a Time in Hollywood” är en riktig vattendelare. MovieZines chefredaktör gav filmen blygsamma 3/5 i sin recension och skrev att: "Det är ett stort kärleksbrev till filmerna som Tarantino växte upp med, men ibland kan det bli för mycket av det goda."
 
Vill du själv ge den en chans så visas filmen ikväll på TV6 kl. 21:00. Annars finns “Once Upon a Time in Hollywood” att streama på Viaplay och Tele2 Play.

Vad tycker du om “Once Upon a Time in Hollywood”?
| 26 april 2024 04:00 |