Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

12 februari 2024 | 08:00

Ikväll på tv: Humorlegendernas sista film är en bisarr vansinnesfärd som måste ses

Humorlegenderna i Monty Python försöker hitta "Meningen med livet" bland sexlektioner och explosiva restaurangbesök.
Monty Pythons sista långfilm var också något av en fullbordad cirkel för humorgänget, då "Meningen med livet" blev en återgång till tv-seriens klassiska sketchformat.
 
Alla har vi olika smak men man kan argumentera för att "Meningen med livet" innehåller några av Monty Pythons bästa sketcher, från den ovanligt praktiska sexundervisningen i en skola till Mr. Creosotes olycksaliga restaurangbesök (en scen som äckelmagade jag fortfarande inte kan kolla på i sin helhet).
 
För att inte snacka om den sanslöst stimulerande sången "Every Sperm is Sacred"!
 
MovieZines Katarina Emgård recenserade "Meningen med livet" mer än 30 år efter premiären, och menade att den i stort håller än idag: "Även om kvalitén på sketcherna varierar är det en vansinnesfärd som bara måste upplevas".
 
Katarina drar även paralleller med Roy Andersson (flera scener fick henne att tänka på regissörens scenspråk) och rundar sedan av med att påpeka att här finns något för alla:
 
"Vissa älskar löspattar och plastvaginor, andra skrattar när partnern trillar och slår näsan i backen medan en tredje tycker döden är den roligaste karaktären som vandrat på denna jord, men självklart är att gillar du bisarr humor (och ”Indiana Jones” enligt IMDB) bör du inte missa denna kultklassiker. "
 
Här kan du se "Meningen med livet":
 
• Ikväll 22:00 på Kanal 9
• Streama på SkyShowtime
• Hyr eller köp på SF Anytime, Viaplay, Google Play eller iTunes 
 
 

Läs också: John Cleese: Cancelkulturen försökte stoppa Monty Python

 
| 12 februari 2024 08:00 |