Film

Skribent

MovieZine

26 maj 2023 | 12:30

Kvällens tv-tips: Omöjligt att inte bli berörd när Jennifer Aniston skaffar vovve

"90 ljuva minuter med människans bästa vän" skrev MovieZines recensent när dramakomedin "Marley & jag" gick upp på bio 2008.
Sugen på en film som sätter mysfaktorn på topp, som får dig att skratta och sedan fulgråta, medan du reflekterar över livets toppar och dalar?
 
Dramakomedin "Marley & jag" är precis en sån film. Den börjar med paret John och Jenny som går i barntankar. Istället fastnar de för ett par oemotståndliga valpögon, och innan de fattar vad som hänt har Marley flyttat in. Denna ursöta labrador retriever visar sig växa riktigt fort, och ha ett temperament som heter duga. John och Jenny får händerna fulla med sin nye familjemedlem.
 
 
Många filmer har gjorts om stökiga hundar, men "Marley & jag" är mycket mer än så. Den följer familjen under fler års tid, genom med- och motgångar, tråkiga besked och glädjestunder. Familjen växer med en bebis, sedan fler, och som tittare kan man inte undvika att bli riktigt berörd.
 
Det är ett familjedrama som låter känslorna skölja över en gång på gång. Och allt bygger dessutom på verkliga händelser. John Grogan (spelad av Owen Wilson) skrev boken som sedan filmatiserades av "Djävulen bär Prada"-regissören David Frankel.
 
 
I en intervju från 2008 berättade "Vänner"-stjärnan Jennifer Aniston om vad som lockade henne till denna roll efter en rad av romantiska komedier:
 
- Det här är inte filmen om en tjej som jagar efter en kille, och sen rider de mot solnedgången i slutet. Det här är liksom uppföljaren till allt det. Man får se en mänsklig relation med alla toppar och dalar, och följa dem under femton års tid. Och det måste vara roligt, för livet är roligt. Jag bara älskade det.

I MovieZines recension kan man läsa att "regin tillåter Marley att rulla ut sig i all sin härliga hårighet och stjäla rampljuset från såväl Wilson som Aniston (...) Här erkänns faktumet att en hund kan vara en lika viktig familjemedlem för någon som en människa. Man lyckas rentav pressa fram tårar utan att vara sliskigt sentimental."
 
Se "Marley & jag" här:

• Ikväll 21:00 på TV3
• Söndag 23:25 på TV3
• Streama på Disney+
• Streama på Viaplay
• Streama på Prime Video
| 26 maj 2023 12:30 |