Film

Skribent

MovieZine

22 september 2023 | 10:30

Kvällens tv-tips: Christian Bale är briljant i detta oförlåtande western-drama

7,2 på IMDb och en 4:a på MovieZine. Scott Cooper, den sorgligt underskattade regissören, har här gjort sin mest ambitiösa film.
Bland flera starka filmer på tv i helgen vill vi lyfta fram "Hostiles" från 2017. Det är ett westerndrama i Scott Coopers regi med bland andra Christian Bale, Rosamund Pike och Jonathan Majors i rollistan. Se den sent ikväll på TV6.
 
År 1892 går krigshjälten Joseph Blocker motvilligt med på att eskortera en döende Cheyenne-hövding och hans familj genom farligt territorium. På vägen träffar de en ung änka, vars familj blivit mördade. Tillsammans måste de kämpa sig fram i den oländiga terrängen, och vägen är kantad av fiender...
 
"Briljanta Christian Bale leder Scott Coopers mest ambitiösa film hittills och tar med oss på en finstämd och våldsam resa ner i ett rått mörker där alla är potentiella fiender och universum är helt likgiltigt inför oss människor", skrev Viktor Jerner i MovieZines recension. "Tro mig, det är värt resan."
 
Kul detalj: det var änkan till manusförfattaren Donald E. Stewart som hittade manuset till "Hostiles", efter makens död år 1999. Han hade inte visat upp det för någon filmstudio. Fru Stewart, som varit imponerad av Scott Coopers tidigare filmer som "Out of the Furnace" och "Crazy Heart", kände på sig att han kunde vara rätt filmskapare för den här mörka historien.
 
Här kan du se "Hostiles":

• Ikväll 23:25 i TV6
• Streama på Tele2 Play
• Streama på Viaplay
 
| 22 september 2023 10:30 |