Serie

Skribent

Patrik Jonsson

14 december 2017 | 18:20

10 populära tv-serier som lades ner under 2017

Så har ännu ett tv-år passerat och jisses vad vi har frodats i härliga serier detta år! Tyvärr kommer dock inte alla tillbaka, även under 2017 svingades den blodiga yxan bland en hel del älskade serier.
I denna artikel ligger fokus på just några av dessa serier. Vi ska hedra, vi ska sakna, men framförallt ska vi minnas. Ingenting varar för evigt, inte ens våra favoritserier. Rätt som det är dras pluggen ut, det blir mörkt, svart och tyst. Detta är tv-seriernas "In Memoriam 2017", fram med snortrasor och solglasögon, dags att sörja!
 
Large 8ecba1ffaad0edff1e09742184b28c92 rip 20orphan 20black
 

"Orphan Black" (2013-2017)

 
Vi drar igång denna ack så mörka likvaka med en tv-serie jag faktiskt ännu inte har sett. Jag vet, jag vet, jag ska snart råda bot på detta. Jag förstår dock att det kanske känns lite tomt för alla er som under de senaste åren följt serien? Jag beklagar. "Orphan Black" var en mycket populär serie, det är dessutom inte varje gång man lyckas med en riktigt engagerande och framgångsrik sci/fi-serie. Det lär bli tomt.
 
BBC Americas "Orphan Black" blev fem säsonger. R.I.P.
 
 

"Quarry" (2016-2017)


Nu är jag mycket väl medveten om att thrillerserien "Quarry" egentligen avslutades redan förra hösten, alltså under 2016. Den fruktansvärda nyheten om att Cinemax valt att lägga ned serien nådde dock oss inte förrän maj i år. Hursomhelst är det mycket tragiskt att en sådan oerhört lovande produktion tvingades gå i graven så pass tidigt...efter blott åtta avsnitt. Skandal. Tittarna svek helt enkelt.
 
Cinemax "Quarry" blev endast en enda säsong. R.I.P.
 
Large 8ecba1ffaad0edff1e09742184b28c92 rip 20black 20sails
 

"Black Sails" (2014-2017)

 
Hej och hå och en flaska med rom! Nja, det är knappast tid för glada sjörövarvisor, "Black Sails" tvingades ju faktiskt gå på plankan i år...och det fanns många hungriga hajar där nedanför. Nåväl, vi fick åtminstone fyra säsonger. Den första var rätt svag, men sedan fick vi tre riktigt starka och härliga sjörövarår! Jag kommer att sakna denna "Spartacus"-ersättare, nu är båda borta, vad ska Starz komma med härnäst?

Starz "Black Sails" blev fyra säsonger. R.I.P.
 
Large 8ecba1ffaad0edff1e09742184b28c92 rip 20sense8
 

"Sense8" (2015-2017)

 
Protesterna från Netflix-tittarna ekade ganska högt tidigare i år då vi nåddes av nyheten om att de helt sonika lägger ned "Sense8". Serien kanske inte nådde ut till den riktigt breda publiken, men de flesta som fastnade förvandlades ganska snabbt till trogna fans. Nu var allt gap och skrik inte helt i onödan då en avslutande film kommer att sändas någon gång under nästa år. Dessutom har porrsajten xHamster erbjudit sig att producera framtida säsonger. Hur det blir med den saken återstår att se, just nu är "Sense8", som tv-serie, avliden.

Netflix "Sense8" blev två säsonger (och en liten film). R.I.P.
 
Large 8ecba1ffaad0edff1e09742184b28c92 rip 20halt 20and 20catch 20fire
 

"Halt and Catch Fire" (2014-2017)

 
Tv-serien som återskapade 80-talets datorboom (och detta med besked) kastade i höstas in den berömda. Det kommer att bli mycket tomt till sommaren då jag de senaste somrarna har spenderat rätt mycket tid med karaktärerna i just "Halt and Catch Fire". Snygg, underhållande, detaljerad och oerhört välskriven och välspelad, må du vila i frid!

AMC:s "Halt and Catch Fire" blev fyra säsonger. R.I.P.
 
Large 8ecba1ffaad0edff1e09742184b28c92 rip 20turn
 

"Turn: Washington Spies" (2014-2017)

 
Ännu en tv-serie från kabelkanalen AMC som i år lät eftertexterna rulla för den allra sista gången. "Turn: Washington Spies" har dock under hela sin existens brottats med svaga tittarsiffror så vi ska nog vara glada över de säsonger vi faktiskt fick. Den kan inte ha varit helt gratis att producera, det är aldrig sådana här historiska skapelser, att den haft dejt med döden ett par gånger tidigare är nog ingen hemlighet. I vilket fall som helst kommer jag att sakna den, en riktigt mysig och trivsam serie.

AMC:s "Turn: Washington Spies" blev fyra säsonger. R.I.P.
 
Large 8ecba1ffaad0edff1e09742184b28c92 rip 20bloodline
 

"Bloodline" (2015-2017)

 
I år gick Netflix ut och berättade att de hade fått smak för blod. Nej okej, kanske inte riktigt så. De berättade dock att de skulle bli hårdare vad det gäller livslängden på deras serier. Med andra ord, presterar de för svagt, ryker de. På detta är "Sense8" här ovanför ett exempel och "Bloodline" ytterligare ett. Familjekrönikan nådde sitt slut i våras och kanske var det lika bra? Jag menar med tanke på att "Bloodline" inte direkt känns som någon evighetsserie? Tack för det som var i alla fall!

Netflix "Bloodline" blev tre säsonger. R.I.P.
 
 

"American Crime" (2015-2017)

 
Att "American Crime" tvingades gå i graven var i sammanhanget ett av årets största nederlag, åtminstone för min egen del. Visst, ingen tv-serie mår bra av att rulla i evigheter. Då det dock gäller antologiserier (serier med fristående säsonger) som "American Crime" tycker jag gärna de kan rulla i just evigheter. "American Crime" har presterat stordåd år efter år, det finns garanterat uppslag för en tio säsonger till. Nåväl, ABC:s tittare svek, föredrog trötta och plastiga produktioner som "Agents of S.H.I.E.L.D." och annat bös. Bittert, så bittert, kamrat. Jag rekommenderar "American Crime" starkt.

ABC:s "American Crime" blev tre säsonger. R.I.P.
 
Large 8ecba1ffaad0edff1e09742184b28c92 rip 20kingdom
 

"Kingdom" (2014-2017)

 
Serien "Kingdom" älskade jag minst lika mycket som jag älskade "American Crime", med detta sagt har det varit ett riktigt jobbigt nedläggningsår för lilla mig. Vad det gäller nedläggningen av "Kingdom" känns det dock något bättre än dumpandet av "American Crime". Det känns nämligen som "Kingdom" slutade på topp, rundade av innan den började trampa vatten. Visst, det kommer kännas tomt och ödsligt, men ibland måste man bita ihop och inse att det kanske var för det bästa. En fantastisk serie, se den om ni inte redan gjort det.

Audience Networks (och DirecTv:s) "Kingdom" blev tre säsonger. R.I.P.
 
Large 8ecba1ffaad0edff1e09742184b28c92 rip 20the 20leftovers
 

"The Leftovers" (2014-2017)

 
Att "The Leftovers" skulle kila vidare under 2017 visste vi sedan en lång tid tillbaka (december 2015) då skaparen Damon Lindelöf gick ut och berättade om att dess tredje säsong också skulle bli den sista. På grund av detta kanske det känns lite lättare att inse att serien är över, död? Nej, inte för min egen del, jag tycker det bara är oerhört tomt och jobbigt. Visserligen fick vi ett bra och värdigt slut ,men det kändes ändå som att den här fantastiska serien hade så mycket mer att ge.

HBO:s "The Leftovers" blev tre säsonger. R.I.P.

Där har vi så äntligen kämpat oss igenom ännu en tragisk tv-begravning. Ännu ett In Memoriam går till historien. Inte speciellt underhållande, nu går vi dock vidare. Eller vänta!

Här följer några fler offer från 2017; "Longmire", "Bones", "The Middle", "Girls", "Grimm", "The Vampire Diaries", "Bates Motel", "Vice Principals", "The Last Tycoon", "Blood Drive", "Dark Matter", "Will", "Z-The Beginning of Everything", "@midnight", "2 Broke Girls", "24-Legacy", "Episodes", "The Blacklist: Redemption", "Saving Hope", "Chicago Justice", "Criminal Minds: Beyond Borders", "Dr. Ken", "The Get Down", "Frequency", "Gypsy", "Hand of God", "The Odd Couple", "Outsiders", "Powerless", "Reign", "Rosewood", "Salem", "Secret and Lies", "Scream Queens", "Teen Wolf", "Sleepy Hollow", "Underground" och "Last Man Standing".
 
Vad tycker ni själva, vilken nedläggning sved allra hårdast i år? Beklaga gärna av er här nedan!
| 14 december 2017 18:20 |