Spel

Skribent

Anders Eklöf

12 maj 2020 | 18:30

Tv-serien "Trolljakten: Äventyr i Arcadia" blir spel

Wayforward utvecklar ett spel baserat på den populära animerade Netflix-serien, kallat "Trollhunters: Defenders of Arcadia".
Den animerade Netflix-serien "Trolljakten: Äventyr i Arcadia" av filmskaparen Guillermo del Toro (bakom filmer som "Pans labyrint" och "Hellboy") blir snart ett tv-spel, utvecklat av studion Wayforward. 
 
"Trollhunters: Defenders of Arcadia" förtäljer en helt ny berättelse i världarna som tv-serierna "Trollhunters", "3Below" och den kommande "Wizards" utspelar sig i. 
 
Utifrån trailern verkar det vara ett klassiskt actionpackat äventyr sett ur ett tvådimensionellt perspektiv. 
 
 
"Spelet kommer att ta spelarna på ett spännande och autentiskt nytt äventyr som visar på seriens viktiga grundspelare som vänskap, lojalitet och fantasi", säger Jim Molinets på Universal Games i ett pressmeddelande.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Tv-serien "Trolljakten" handlar om tonårspojken James Lake Jr som hittar en mystisk amulet, som visar honom vägen till trollens hemliga värld. Därefter måste han och hans vänner skydda världen mot farliga monster som gömmer sig i skuggorna. 
 
De engelska röstskådespelare från tv-serierna återvänder till sina roller i spelet, som Emile Hirsch, David Bradley och Charlie Saxton. Om det även gäller de svenska rösterna, är oklart. 
 
"Spelet utvdigar den djärva och kreativa historien som har glädjat fansen i flera år och ger liv till Arcadia Oaks livliga värld på roliga och överraskande sätt", fortsätter Jim Molinets. 
 
0013de2acc4a3a7c30255aac63efb4be trollhunters announcement screenshot 203
 
"Trollhunters Defenders of Arcadia" kommer till Xbox One, Playstation 4, Nintendo Switch och PC den 25 september. 
 
Tittar du på tv-serien "Trolljakten"? Tror du att ett spel kan bli bra? 
| 12 maj 2020 18:30 |