Serie

Skribent

Alexander Kardelo

13 september 2023 | 13:55

TV-serien om Harry Potter kommer bli annorlunda: "Vi utforskar böckerna på djupet"

Men just nu står projektet still - det finns inte ens en manusförfattare ombord, berättar producenten.
Det var ett tag sen vi hörde något om HBO:s planerade "Harry Potter"-serie, så vad händer egentligen?
 
Total Film fick en uppdatering från producenten David Heyman, som stod bakom de åtta filmerna. Han är också inblandad när J.K. Rowlings sju böcker om den lille trollkarlen adapteras på nytt för tv. Men tråkigt nog står projektet still på grund av Hollywoodstrejken. Det hela är fortfarande i ett tidigt stadium:
 
- Vi har inte ens anlitat en manusförfattare för att börja skriva. Det är lite tidigt. Men förhoppningsvis blir det någonting väldigt speciellt, och ger oss möjligheten att återupptäcka böckerna, och njuta av en tv-serie som utforskar böckerna mer på djupet, säger Heyman.
 
 
David Heyman är närmast aktuell med julens familjefilm "Wonka", baserad på Roald Dahls berättelser om chokladmakaren Willy Wonka. Och han ser en del likheter mellan de två karaktärerna:
 
- På sätt och vis var det min kärlek till Dahl som fick mig intresserad av Harry Potter. Det finns en koppling där. Det handlar om en familj men med viss respektlöshet. Det finns en känsla av bus och lek som jag verkligen gillar, berättar producenten.
 
Sen tidigare är det sagt att tv-serien ska följa böckerna med en säsong tillägnad varje bok (eller Hogwarts-årskurs om man vill). Det ryktas också om mer mångfald bland skådespelarna än vad vi fick se i filmerna, släppta år 2001-2011.
| 13 september 2023 13:55 |