Film

Skribent

Thomas Linnaeus

12 september 2023 | 11:20

Timothée Chalamet sjunger för full hals i “Wonka” - men det är inte en musikal

Regissören Paul King hyllar Timothée Chalamets sångnummer i “Wonka” och jämför honom med Bing Crosby.
I december är det dags för “Wonka” med Timothée Chalamet. Denna film är en prequel till Roald Dahls klassiker “Kalle och chokladfabriken” och här får vi följa en ung Willy Wonka innan han startade sitt kakaoimperium.
 
Regissören Paul King (“Paddington”) har nyligen intervjuats av Total Film och här avslöjar han att filmen kommer ha sångnummer och att Chalamet har en imponerande röst:
 
- Chalamet har en vacker sångröst, och han påminner mig om Bing Crosby. Han har ett stort röstomfång, och han kan gå från att sjunga stora nummer till att visa verkliga känslor. Han kan göra allt, och jag låter som ett galet fan!
 
King understryker dock att filmen inte är en musikal - trots sångnummer:
 
- Bokens oompa loompas sjunger mycket, och Dahl använder alltid poesi. Men det är inte bara en musikal, där människor sjunger dialog till varandra utan någon märkbar anledning. Det är mer som en film med låtar än just en musikal.
 
 
Tidigare har “Kalle och chokladfabriken” gjorts till film både 1971 och 2005. Först syntes Gene Wilder som Willy Wonka, därefter tog Johnny Depp över rollen, och nu är det alltså Timothée Chalamets tur att ta sig an chokladfabriken.
 
Biopremiär för “Wonka” i Sverige blir den 15 december.
| 12 september 2023 11:20 |